KinderenVeiligheid

EHBO bij kinderen: wat weet jij ervan?

Judith1027 x bekeken

Er zijn maar weinig mensen die een EHBO diploma hebben. Toch mis je dan best veel. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je kind hard valt en een grote wond heeft? Of nog erger: wat doe je als er iets zwaar gekneusd of gebroken is? EHBO bij kinderen is overigens ook anders dan EHBO bij volwassenen. Wat weet jij eigenlijk van Eerste Hulp Bij Ongelukken?

Een EHBO cursus volgen

EHBO is altijd handig om te kunnen. Je leert veel over het verbinden van wonden, inschatten wanneer je een ziekenauto moet bellen en het verlenen van acute hulp. Bij kinderen werkt dit in sommige opzichten anders dan bij volwassenen. Bij een EHBO cursus hoort bijvoorbeeld ook reanimatie. Bij kinderen doe je dat echter heel anders dan bij volwassenen, omdat je anders ernstige schade kunt veroorzaken. Het zijn dus aparte EHBO cursussen voor volwassenen en voor EHBO bij kinderen.

Waarom jij een cursus wilt volgen

Een EHBO cursus is heel interessant. Maar toch is dat op zichzelf niet de reden dat je dit wilt volgen. De reden is simpel. Stel dat jouw kind ineens iets overkomt. Heb je dan tijd om naar die ene buurvrouw te redden die EHBO voor kinderen heeft gedaan? Waarschijnlijk niet. Je moet direct ingrijpen en je kind helpen. En dan is het super fijn als je weet wat je ongeveer moet doen.

Het is heel prettig als je weet wat je moet doen als je kind gewond is geraakt. Dit soort dingen gebeurt altijd onverwacht. Het is natuurlijk praktisch als je veel kennis paraat hebt. Een EHBO cursus voor kinderen is dus eigenlijk een must voor elke ouder!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer