Praktisch

Eigen onderneming hebben als moeder? Dit zijn de voordelen

Mamasopinternet480 x bekeken
Eigen onderneming hebben als moeder? Dit zijn de voordelen

Het is goed mogelijk dat je als moeder een vrij druk leven hebt. Het zorgen voor de kinderen, het huishouden, koken, werken, sporten: de kans bestaat dat je maar weinig vrije tijd hebt. Je kunt in loondienst blijven werken, maar ook zijn er genoeg moeders die kiezen voor ondernemen. Heb jij hier ook interesse in? Dan is het goed om te weten wat de voordelen hiervan zijn. Wij helpen je op weg en sommen er hieronder een aantal voor je op!

Zelf bepalen wanneer je werkt

Een groot voordeel van eigen baas zijn als moeder is het feit dat je zelf bepaalt wanneer je werkt. Je hoeft geen standaard werktijden te hanteren als dat voor jou niet prettig is. Ben je in de vroege ochtend op je scherpst en wil je lekker op tijd klaar zijn? Als ondernemer is het allemaal mogelijk. Doordat je zelf kunt bepalen wanneer je werkt, heb je ook de ruimte om er meer te zijn voor je kinderen. Je hoeft niet continu opvang te regelen en kunt bijvoorbeeld werken op tijden wanneer je kinderen niet thuis zijn.

Je bepaalt je eigen werkplek

Niet alleen bepaal je zelf wanneer je werkt, maar ook waar je werkt. En dat is fijn, want op deze manier ben je zeer flexibel. Veel ondernemende moeders werken gewoon lekker thuis. Op deze manier is het goed te combineren met het verzorgen van de kinderen, het huishouden en bijvoorbeeld koken. Je bent een stuk flexibeler als je thuiswerkt dan wanneer je vastzit aan vaste werktijden op bijvoorbeeld kantoor. Naast thuiswerken is het natuurlijk ook een optie om te werken in je eigen pand op een andere locatie.

Doen wat je écht leuk vindt

Doen wat je écht leuk vindt

Ondernemen kan natuurlijk binnen verschillende vakgebieden. Of je nu een eigen webshop wilt beginnen of diensten aanbiedt aan bedrijven, er is genoeg mogelijk. Door te gaan ondernemen als moeder heb je de kans om te doen wat je écht leuk vindt. En dit is bij een baan in loondienst lang niet altijd het geval, want hier ben je toch vaak gebonden aan bepaalde werkzaamheden. Je bepaalt als ondernemer zelf welke klussen je wel en niet aanneemt. Bovendien zorgt ondernemen vaak voor afwisselend werk, waardoor je niet continu met hetzelfde bezig bent. Zo blijft het werk leuk en uitdagend!

Ga je als ondernemer diensten aanbieden aan particulieren of andere bedrijven en heb je op een gegeven moment een paar langdurige projecten bij bepaalde opdrachtgevers? Dan is het belangrijk om ook tijdig na te denken over het versturen van een leuk relatiegeschenk. Door relatiegeschenken te geven laat je zien dat je blij bent met de opdrachtgever. Daarnaast is het een manier om je bedrijf nog meer te promoten als je kiest voor een bedrukt relatiegeschenk. Lijkt jou dit wel wat? Een van de populairste relatiegeschenken zijn bedrukte drinkflessen.

Zoals je hierboven hebt gelezen heeft eigen baas zijn als mama diverse voordelen. Uiteraard zijn er nog meer voordelen van ondernemen als moeder, dit zijn slechts enkele voorbeelden. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om te overwegen als je meer vrijheid wilt hebben en echt helemaal zelf wilt bepalen wat je doet. Houd er wel rekening mee dat ondernemen ook pittig kan zijn, zeker in de beginfase. Hoge werkdruk, tijdnood, deadlines: dat hoort er ook bij!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer