PraktischCadeausOverigeWonen

Goedkoop én mooi wonen met plakfolie

Judith1446 x bekeken

Goedkoop en mooi gaan maar zelden samen. Meestal is datgene wat betaalbaar is, niet zo mooi als je graag zou willen. En is datgene wat je mooi vindt weer niet te betalen als je een beperkt budget hebt. Toch kun je ook op een goedkope manier je woning en inrichting flink opknappen. Hoe je dat doet? Met behulp van plakfolie!

Glasfolie als raamdecoratie

Raamdecoratie kan worden opgehangen omdat het mooi is. Maar in eerste instantie is het er vooral voor de privacy. Je wilt niet dat iedereen zomaar naar binnen kan gluren. Dan is glasfolie een fijne plakfolie om te gebruiken. De glasfolie is meestal ondoorzichtig, maar laat wel wat licht door. Het wordt als een strook op het raam geplakt. Zo kan het licht er wel door, maar heb je geen last van glurende buren. Dat is zeker belangrijk in de woonkamer en de badkamer. Het fijne van glasfolie is dat het ook heel mooi kan zijn. Je hoeft niet perse voor een effen witte plakfolie te gaan. Er zijn prachtige patronen mogelijk, die je raam ook echt mooier maken.

Plakfolie om meubels op te knappen

Er is ook speciaal plakfolie om meubels op te knappen. Heb jij bijvoorbeeld een kastje dat nog goed is, maar niet meer zo mooi? Dan kun je het een make-over geven met plakfolie. Het plakfolie lijkt sterk op een fineer laagje, zodat het meubel er weer gaaf uitziet. Je kunt de plakfolie bij tafelzeilonline.com vinden in allerlei houtkleuren, waardoor je altijd wel een passende look kunt creëeren. Misschien wil jij je eikenhouten kastje weer opknappen met een eik-kleurige folie. Maar je kunt ook gaan voor een heel nieuwe look, bijvoorbeeld in donker ebbenhout of juist wit hout. Als je het folie netjes aanbrengt, is het vrijwel niet te zien en ziet het meubel er weer als nieuw uit.

Pimp je huis met gekleurd plakfolie

Als laatste is er nog gekleurd plakfolie met allerlei dessins. Het wordt veel gebruikt om het interieur op te vrolijken. Zo zie je vaak vrolijk gekleurd folie aan de binnenkant van (keuken)kastjes. Het wordt ook gebruikt om meubels een retro look te geven. Het folie kan ook praktisch worden gebruikt: het is ideaal bij het maken van een poppenhuis, het is heel geschikt om een kinderkeukentje mee te pimpen en je kunt er nog veel meer mee. Gekleurd plakfolie bestaat in heel veel kleuren, van zachte pasteltinten tot felle patronen. Het kan in principe op alle harde, gladde en schone ondergronden geplakt worden.

Plakfolie is er in allerlei vormen. Je kunt het als glasfolie op je ramen plakken voor extra privacy. Maar je kunt plakfolie ook gebruiken als nieuw laagje op je meubels om ze weer eens lekker op te knappen. En het is ideaal om je huis vrolijk mee te pimpen! Kortom: plakfolie is altijd handig in huis.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer