Babykamer

Kleuren verf voor in de babykamer

Judith880 x bekeken
Kleuren inbrengen met decoraties

De babykamer is een kamer waar vaak meerdere kleuren worden gebruikt. Het is tenslotte best ongezellig voor je kindje om in een neutraal-witte kamer te wonen. Veel ouders kiezen daarom voor extra kleur in de babykamer. Maar welke kleuren zijn zoal een goed idee? En hoe breng je die kleuren op een mooie manier in de babykamer?

1. Kleur op de muur

De babykamer kan op twee manieren voorzien worden van kleur. Allereerst kun je gaan voor neutraal-witte muren, waarna je kleur in de kamer brengt met accessoires en accenten. Maar het is ook een goede optie om één of meerdere muren van een mooie kleur te voorzien. In de babykamer zie je vooral dat pasteltinten worden gekozen. Onze tip: ga voor een muurverf van goede kwaliteit, bijvoorbeeld Sikkens verf. Je kiest dan een basisverf, bijvoorbeeld Extra Matte Muurverf, waarna je een kleur uitzoekt. Dat kan een standaard RAL-kleur zijn, maar er is ook een aparte Sikkens kleurenwaaier waarin je prachtige kleuren kunt ontdekken. Ga je voor een gekleurde muur, dan kies je meestal voor wat neutralere meubels.

2. Opvallende meubels

Ga je toch voor de veilige optie van witte muren? Dan is het leuk om kleur in de kamer te brengen door opvallende meubels te kiezen. Heeft de kamer zichtbare dakbalken of houten kozijnen, dan kun je deze ook in een leuk kleurtje verven. Wil je meubels of ander houtwerk schilderen, let dan vooral op dat je dat op de goede manier doet. Je wilt natuurlijk dat je kindje kan genieten van een veilige babykamer. Ga dus voor verf van goede kwaliteit, die niet verpoedert of te snel afbladdert. Wijzonol verf is bijvoorbeeld heel geschikt voor het houtwerk. Ga altijd voor watergedragen verf en gebruik geen verf op terpentinebasis voor de babykamer.

3. Kleuren inbrengen met decoraties

Kleuren verf voor in de babykamer

Bedenk voordat je de babykamer gaat inrichten alvast welke kleuren je belangrijk vindt. Heel veel baby-artikelen, decoraties en speelgoed hebben opvallende kleuren. Op zich is dat helemaal niet erg, maar als je hebt gekozen voor gekleurde muren en/of gekleurde meubels, is het belangrijk dat de kleuren van de decoraties daar ook bij passen. Het is niet de bedoeling dat de babykamer voorzien is van vloekende kleuren. Ook moet je opletten dat het niet te druk wordt voor de baby. De babykamer is de plaats waar je kindje gaat slapen, dus zijn rustgevende tinten de beste keus. Kies bijvoorbeeld enkele pasteltinten uit die je wilt gaan toepassen en kies daar passende decoraties en speelgoed bij.

Kleur in de babykamer brengen is helemaal niet moeilijk. Wel moet je je afvragen hoe je dit het liefste wilt doen. Ga je voor één of meer gekleurde muren, dan kies je meestal voor neutrale meubels. Heb je juist voor witte muren gekozen? Dan zijn het de meubels en de accessoires die zorgen voor de kleur in de babykamer. Snuffel rond bij babyzaken en kijk welke verfkleuren er allemaal mogelijk zijn om goede ideeën op te doen voor de kleuren in jouw babykamer.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer