Babykamer

14 voorbeelden van een groene babykamer

Judith1260 x bekeken

Een groene babykamer is helemaal in. Terwijl de roze en de blauwe babykamer een beetje op hun retour zijn, zie je juist steeds vaker groene babykamers. Dat heeft deels te maken met het feit dat groen zowel bij jongens als meisjes goed past. Bovendien is het ook een heel mooie en rustgevende kleur. Wil jij graag groen in de babykamer en ben je op zoek naar inspiratie? Check deze 14 voorbeelden van een gave groene babykamer!

1. Babykamer mintgroen

Mintgroen is een erg mooie kleur voor babykamers. De kleur hangt een beetje tussen blauw en groen in. Dat geeft de babykamer in mintgroen extra warmte en stijl. Om de effenheid van de muur wat te doorbreken is in deze babykamer gekozen voor een patroon van wolken op de muur.

Babykamer mintgroen

2. Babygroene babykamer

Zoek je babykamer inspiratie voor groen? Dan zul je ongetwijfeld hebben gekeken naar diverse tinten babygroen. Deze babykamer is van een zacht babygroen in combinatie met een grijze vloer en helderwitte meubels. Dat geeft de babykamer een mooie landelijke stijl.

Babygroene babykamer

3. Mintgroen met sterren

Deze babykamer in mintgroen is net even anders dan de eerste babykamer die we lieven zien. In plaats van een combinatie met wit is hier gekozen voor een combinatie met lichte tinten hout, met geel en oranje. Dat maakt deze babykamer warm en gezellig.

babykamer mintgroen met sterren

4. Babykamer groen grijs

Babykamer inspiratie op basis van groen hoeft niet te betekenen dat de babykamer knalgroen wordt. Deze babykamer is bijvoorbeeld een babykamer in groen grijs. De tint is een stuk eenvoudiger te combineren met andere kleuren in de babykamer en is neutraler dan ‘echt’ groen.

Babykamer groen grijs

5. Babykamer in felgroen

Deze babykamer is het tegenovergestelde van de voorgaande babykamers. Werd daar gekozen voor neutrale tinten groen, hier spat het groen van de muren. De felgroene muur/dak plus de felgroene accenten leveren een vrolijke babykamer op. Het is wat gewaagd, maar zeker een geslaagde inrichting!

Babykamer in felgroen

6. Groene babykamer met patroon

Terug naar iets rustigere tinten. Deze zachtgroene babykamer heeft een patroon van strepen op de muur. De bloemetjes boven het ledikant zorgen voor extra diepte. Zo kun je spelen met tinten groen of met een combinatie van groen en wit voor een heel andere uitstraling in de babykamer.

Groene babykamer met patroon

7. Babykamer in oud groen en bruin

Een babykamer in oud groen is best een uitdaging. Toch kan het heel erg mooi zijn. Zo is deze babykamer ingericht met een echt vintage donkerbruin ledikant, wat prachtig combineert met de tinten oud groen.

Babykamer oud groen en bruin

8. Modern Scandinavisch

Scandinavisch design is altijd bijzonder. De kleurkeuze is vaak in neutrale tinten. In deze babykamer is gekozen voor een combinatie van blauw met mintgroen en wit. De muren zijn op een moderne manier geschilderd waardoor de kleuren mooi tot hun recht komen.

Modern scandinavische babykamer

9. Babykamer olijfgroen

Een babykamer in olijfgroen kan ook prachtig zijn. In deze babykamer is gekozen voor een lichte tint olijfgroen. In combinatie met verschillende andere tinten groen en de neutrale kleuren grijs en wit ontstaat een prachtige stijlvolle babykamer.

Babykamer olijfgroen

10. Babykamer donkergroen

Deze stijlvolle kinderkamer is enthousiast ingericht. De basis is een donkergroene muur die rust geeft. De mooie houten tinten passen er goed bij, evenals het opvallende witte bedje. Een babykamer in donkergroen is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan een ontzettend mooi resultaat geven.

Babykamer donkergroen

11. Groene muurdecoraties

Vind je de voorgaande voorbeelden van een groene babykamer iets te heftig met een compleet groene muur? Het kan ook subtieler. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke groene muurdecoratie? Zo breng je ook groen in de babykamer maar blijft het toch net wat subtieler

Groene muurdecoraties

12. Groene kindermeubeltjes

Er zijn hele leuke meubeltjes te vinden in allerlei kleuren groen. Met de meubeltjes kun je je babykamer groen inrichten. Denk niet alleen aan meubeltjes, maar ook groen (houten) speelgoed of een groen speelkleed kan de hele babykamer al een andere look geven.

Groene kindermeubeltjes

13. Groene commode

Heb jij een vintage meubel dat een opknapbeurt nodig heeft? Het ideale moment om te kiezen voor groen! Een groene commode of ander meubel in de babykamer geeft precies dat beetje groen wat de inrichting zo mooi maakt. Je hoeft niet een hele babykamer olijfgroen of mintgroen te maken: een meubel is al genoeg om de kleur binnen te brengen.

Groene commode

14. Subtiele groene decoraties

Nog subtieler dan speelgoed en meubels: denk eens na over kleine groene accenten in decoraties en/of accessoires. Hier is gekozen voor een combinatie van mintgroen, blauw en grijs. Zo krijg je de ideale Scandinavische look en heb je meteen een groen accent in de babykamer.

Groene accenten

Deze leuke babykamer ideeën in groen zijn mooi als inspiratie. Je kunt kiezen voor een groene muur in allerlei tinten groen. Vind je dat te heftig, dan vind je hier ook mooie voorbeeld van een groene babykamer die gecreëerd wordt door meubels, speelgoed of groene accenten. Elke babykamer kan wel een groen tintje gebruiken! Welk voorbeeld vind jij het mooist?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer