FunKidsPraktisch

5x ideaal buitenspeelgoed voor jouw kleuter

Mamasopinternet932 x bekeken
5x ideaal buitenspeelgoed voor jouw kleuter

Het voorjaar komt eraan! Tijd om de buitenboel weer lekker schoon te maken en te gaan genieten van de mooie dagen. Helaas spelen kinderen steeds minder vaak buiten. Ze vinden buiten spelen maar een beetje saai. Gelukkig kun je daar eenvoudig iets aan doen! Wil jij graag dat je kleuter meer gaat genieten van de buitenlucht? Check dit gave buitenspeelgoed voor jouw kleuter.

1. Speelhuisje

Voor veel kleuters spreekt een speelhuisje tot de verbeelding. Het huisje kan aanleiding geven voor allerlei mooie spelletjes. Van vadertje en moedertje tot het ‘koken’ van lekker eten en van prinsessen die opgesloten zitten tot een stoer kasteel dat verdedigd moet worden. Het speelhuisje is geschikt voor alle leeftijden, met name vanaf 4 jaar als het kind een steeds sterkere fantasie krijgt. Bij de Season DM aanbiedingen vind je regelmatig speelhuisjes en ander buitenspeelgoed met grote kortingen.

2. Zandbak

Een zandbak is iets waar veel ouders tegenop zien. Het zand komt overal… Toch valt dat wel een beetje mee als je het handig aanpakt. Je kunt een kleuter bijvoorbeeld al vroeg leren om de kleren goed uit te kloppen en de schoenen en sokken uit te doen voor het naar binnen gaan. Met dit soort simpele tips en trucs voorkom je bergjes zand in huis, terwijl je kind wel heerlijk kan spelen in een mooie zandbak.

3. Trampoline

Trampoline

Een trampoline wordt vaak pas aangeschaft als het kind al 8/9 jaar is. Maar kinderen kunnen al veel eerder springen. Een trampoline is niet alleen heel erg leuk, maar ook heel goed voor je kind. Het kind traint verschillende spiergroepen, leert coördinatie en oefent met het evenwichtsgevoel. Kinderen die regelmatig in de weer zijn op de trampoline, presteren vaak beter tijdens fysieke activiteiten en bijvoorbeeld gymlessen.

4. Zwembad

Je kunt zelf bepalen welke maat het zwembad moet hebben. Veel kleuters zijn al heel tevreden met een klein zwembadje in de tuin. Kan het zwembadje niet in de volle zon staan, of wil je het gebruiken op iets minder warme dagen, dan moet er ook wat warm water in. Dan is het prettig als je een niet al te groot zwembad hebt. Wordt je kind groter, dan kun je altijd nog overstappen op een wat groter en dieper zwembad in de tuin.

5. Speeltoestel

Speeltoestellen zijn er in allerlei vormen. Een schommel is bijvoorbeeld een simpel speeltoestel. Maar je kunt ook kiezen voor een glijbaan, een klimrek of een combinatie van verschillende speeltoestellen. Er zijn bijvoorbeeld hele gave glijbanen met een klimrek en een speelhuisje dat ingebouwd is. Vaak kun je speeltoestellen nog uitbreiden, het is goed om dat van tevoren alvast te checken. Als je je speeltoestel goed onderhoudt in de winter, gaat hij heel wat jaartjes mee.

Het is goed om je kind te stimuleren om lekker buiten te spelen. Het juiste buitenspeelgoed kan daarbij helpen. Tegenwoordig is er prachtig buitenspeelgoed te vinden waarmee je kleuter zich uitstekend kan vermaken.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer