KidsBabykamerKinderkamerPraktisch

Zo kies je het juiste kinderdekbed uit

Mamasopinternet899 x bekeken
Zo kies je het juiste kinderdekbed uit

Ben je op zoek naar een nieuw kinderdekbed voor je kleine spruit, maar weet je niet waar je op moet letten qua dikte, maat, materiaal of warmte? We helpen je een handje op weg in dit artikel.

Warmte van het kinderdekbed

Een van de belangrijkste keuzes bij uit het uitzoeken van een kinderdekbed is de warmte ervan. Vooral bij kinderen is dit erg belangrijk omdat ze kun temperatuur nog niet zelf kunnen reguleren zoals wij dat kunnen. Het allerbelangrijkst is dan ook dat het verwarmend is zonder dat het belastend is, en tegelijkertijd goed ademend is. Bepalend hierbij is de vulling, maar ook het materiaal van de tijk. Voor de beste nachtrust kun je daarom kiezen voor luchtdoorlatende kwaliteit die is getest op schadelijke stoffen en die gemaakt is van 100% biologisch katoen, waar mogelijk uit gecontroleerde biologische teelt.

Aangezien iedereen een andere voorkeur heeft wat betreft materiaal, dikte en warmte bestaat er geen universeel dekbed waar alle kinderen goed onder slapen. Daarom kun je jezelf twee vragen stellen: “Is mijn kind gevoelig voor kou of heeft hij het snel te warm?” en “hoe warm is het in de slaapkamer?” Vooral wanneer kinderen hier overdag spelen kan het er warmer zijn. In dat geval kan een kinderdekbed gerust wat lichter zijn. Maar waarmee je eigenlijk altijd goed zit is een combi-dekbed, zodat je de warmte altijd kan aanpassen op de seizoenen of de voorkeuren van je kind.

De maat van het kinderdekbed

De maat van het kinderdekbed

En welke maat moet het kinderdekbed dan zijn? Hier is gelukkig vrij makkelijk antwoord op te geven, dit is namelijk niet afhankelijk van voorkeuren, maar puur afhankelijk van de grootte van het bed. Een baby of kleuter slaapt over het algemeen in een ledikant, waar een babydekbed met de maat 100 x 135 cm perfect bij past. Is je kind al toe aan een groter kinderbed, dan kun je uitgaan van de maat 135 x 200 cm.

Kinderdekbedden van allnatura

En dan… waar kun je zo’n kinderdekbed het beste aanschaffen? Ook dat is een gemakkelijk te beantwoorden vraag. Uiteraard is een simpel kinderdekbed tegenwoordig bijna overal te koop, van de Zweedse meubelhandel tot aan de supermarkt en alles daar tussenin. Maar wil je verzekerd zijn van kwalitatief goede kinderdekbedden, die op duurzame en ecologische wijze worden geproduceerd, dan zal je hoe dan ook slagen bij allnatura. Bij allnatura hebben ze namelijk al ruim 35 jaar ervaring op dit gebied, hebben ze een ontzettend groot assortiment aan onderhoudsvriendelijke producten voor een eerlijke prijs én ze helpen je graag op weg als je twijfelt wat voor jou de beste keuze is. Bijvoorbeeld over de vulling of dekbedden en matrassen speciaal voor als je last hebt van allergieën.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer