Zwangerschapsmode

Waar kun je zwangerschapsmode kopen?

Judith1732 x bekeken

Zwangerschapsmode is de laatste jaren steeds moeilijker geworden om in winkels te vinden. Eerst hadden H&M, C&A en Hema nog leuke zwangerschapsmode. Dat assortiment is echter in de afgelopen paar jaren langzaam verdwenen. Ik ben nog speciaal gaan vragen waarom dan; zo makkelijk is het tenslotte niet om zwangerschapskleding te vinden. Het antwoord: de doelgroep is te klein en daardoor kunnen ze de ruimte in het assortiment beter gebruiken voor gewone kleding. Tsja… voor die winkels wel leuk bedacht, maar wat moet je nu als je zwanger bent? Waar kun je leuke zwangerschapsmode kopen?

Babywinkels

Een aantal babywinkels biedt zwangerschapskleding aan. De Prenatal heeft bijvoorbeeld in de meeste winkels een kleinere of grotere afdeling zwangerschapsmode. Ook Babydump heeft in de grotere filialen een kledingafdeling voor zwangeren. Deze babywinkels zijn sowieso erg leuk om even te kijken als je zwanger bent en het grote voordeel is dat je de kleding ook gewoon even kunt passen voordat je het koopt.

Zwangerschapsmode winkels

Er zijn ook winkels die zich gespecialiseerd hebben in zwangerschapsmode. Ze zitten helaas lang niet overal, zeker niet in het noorden van het land. Wel vind je in Amsterdam, Breda en Amersfoort leuke winkels met zwangerschapsmode. Denk bijvoorbeeld aan winkels als Future Maman en Kids Factory. Het is erg fijn om te kunnen shoppen in een winkel waar je ziet wat je koopt en waar je ook kunt passen.

Online zwangerschapsmode shoppen

Je kunt ook online shoppen voor zwangerschapsmode. Dat is soms best lastig, want je moet natuurlijk thuis passen of de kleding wel goed zit. Aan de andere kant is het wel zo dat je rust en privacy hebt en je kunt items die niet goed zitten gratis terugsturen. Het is niet altijd de handigste methode, maar biedt wel veel meer mogelijkheden dan in de winkel shoppen. Zeker nu het assortiment in de meeste winkels flink terugloopt. Met behulp van de tips in ‘zwangerschapskleding: waar moet je op letten?‘ vind je toch al snel de zwangerschapskleding die jij nodig hebt.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer