Kinderkamer

6 gave items voor de kinderkamer

Judith1994 x bekeken

De kinderkamer van jouw dromen is meestal niet dezelfde als de kinderkamer waar je kinderen van dromen. Bovendien zijn echte droom-kinderkamers meestal onbetaalbaar. Toch kun je er best iets leuks van maken. Zeker met deze 6 gave items kun je de kinderkamer op een betaalbare manier een geweldige sfeer en uitstraling geven!

1.  Spannend bed

Wil je voor jouw kind een unieke en mooie slaapkamer realiseren? Dan zijn er genoeg gave kinderbedden. Denk aan een prinsessenbed, of een bed in de vorm van een stoer kasteel of gaaf piratenschip. Je kunt ook zelf een kinderbed maken.

Spannend bed
www.dreamcraftfurniture.co.uk

2. Gave verlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, maar moet ook mooi zijn. Momenteel wordt ledverlichting vaker toegepast in de kinderkamer. Er is enorm veel keuze in LED verlichting, bijvoorbeeld met een dimmer. Zo kun je ‘s avonds de kinderen met zacht licht naar bed brengen, terwijl er ‘s ochtends wat feller licht nodig is bij het aankleden. In de kinderkamer van onze kinderen hangt deze supergave lamp. Hij is modern en spreekt tot de verbeelding van mijn kinderen. De cirkels kunnen afzonderlijk worden gedraaid en de lamp is dimbaar.

LED verlichting

3. Coole speeltafel

Natuurlijk moeten de kinderen ergens kunnen spelen. Daarom is het handig als je voor hen een coole speeltafel aanschaft. Nee, niet zo een als in casino’s, maar meer eentje voor Lego en knutselen. Kies voor een tafel met opbergruimte, zodat je alles in een keer weer netjes kan maken. Zo’n speeltafel is niet alleen cool voor de kids, maar ziet er ook gaaf uit en zorgt dat de kamer er netjes uitziet.

www.welke.nl
www.welke.nl

4. Stoere kast

Kies een kast waar je kinderen zelf alles uit kunnen halen en in kunnen stoppen. Vooral moeten de kids goed bij hun eigen kleding kunnen zodat ze zichzelf ‘s morgens aan kunnen kleden. De kast moet niet alleen handig zijn, maar ook bestand zijn tegen het normale gedrag van kinderen. Een stevige kast van steigerhout is bijvoorbeeld zo robuust dat hij jarenlang het wilde gedrag van jouw kids overleeft.

steigerhouten kast
www.jamesallworthy.com

5. Fotobehang

Wil je de kinderkamer echt gaaf maken, dan is fotobehang ook een must-have. Kies voor een behang dat een spannende sfeer oproept of dat juist vrolijk en luchtig is. Ook hierin kun je een balans zoeken tussen wat jij mooi vindt en wat je kinderen graag willen. Met een fotobehang kun je bijvoorbeeld de hele kamer omtoveren in een dierentuin, oerwoud of ruimtestation.

Fotobehang kinderkamer
www.petitandsmall.com

6. Tent of tipi

Een kinderkamer is niet echt compleet zonder een tent of tipi. Een tent is geschikt voor de meeste kinderkamers. Maar wil je voor de moderne of strakke Scandinavische kinderkamer gaan, dan is een tipi een betere keus. Kies voor een stof met een leuk patroontje dat past bij de stijl van de kinderkamer.

Een gave kinderkamer hoeft niet ontzettend duur te zijn. En dat je meegaat in de wensen van je kind houdt niet automatisch in dat het lelijk of ongezellig wordt. Je kunt door een aantal eenvoudige keuzes je kinderkamer tegelijkertijd gaaf inrichten voor je kinderen en mooi voor jouzelf. Zo krijgen jullie een prachtige kinderkamer waar iedereen trots op is!

tipi
www.showhome.nl
mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer