Zwangerschapsmode

Een buikband tijdens de zwangerschap

Judith2281 x bekeken

Tijdens de zwangerschap zie je vrouwen vaak trots rondparaderen met een buikband. Heb je hier zelf geen ervaring mee, dan vraag je je wel eens af waarom ze dat doen. Zou dat ook nog een ondersteunende functie hebben? Is het goed voor je kindje om er een te dragen? Of zou het meer te maken hebben met fashion?

De functie van de buikband

Een gewone, mooie buikband is vrijwel nooit bedoeld als ondersteuning. Daarvoor is de band ook niet geschikt. Wanneer je een buikband koopt is deze nog vrij klein, maar hij rekt gemakkelijk mee met je groeiende buik. De functie van de band is dan ook puur modieus: hij is mooi en trekt de aandacht richting je buik. Daarom dragen veel vrouwen vanaf ongeveer 3-4 maanden zwangerschap een buikband, want dit is een typisch middel om je buik te showen. Heb je extra ondersteuning nodig, dan moet je een ander type band hebben, dat speciaal als ondersteuning is ontworpen. Dit soort band zit meestal onder de kleding en is niet zichtbaar – het zijn meestal ook niet erg mooie banden.

Buikband bij zwangere vrouw
www.positivelypregnant-mummytrainer.blogspot.com

Welke buikband past bij jou?

Buikbanden zijn in een winkel lastig te vinden. Je zult vrijwel altijd online moeten gaan shoppen als je een mooie wilt vinden. Gelukkig is het aanbod online ook echt enorm. Je kiest de maat die je voor je zwangerschap al had (S, M, L of XL). De band ‘groeit’ mee met je buik. Je kunt gaan voor een mooie opvallende kleur of juist een zachte kleur. Er zijn ook allerlei mogelijkheden om je eigen buikband te ontwerpen, wat ook erg leuk kan zijn. Op Marktplaats vind je ook buikbanden, maar dat is niet altijd een goede keus. Tijdens de zwangerschap vormt de band zich namelijk naar de buik. En aangezien elke buik anders is, is de kans groot dat de buikband bij jou op de verkeerde plekken uitgerekt is en dus niet mooi past.

Buikbanden zijn een hartstikke leuk en hip mode-artikel voor zwangere dames. Zo kun je ook met een gewoon shirtje extra nadruk leggen op je prachtige buik. Een buikband kan meestal heel goed dienen als toevoeging aan je gewone kleding in het begin van de zwangerschap. Maar ook in de laatste maanden geeft een buikband extra fleur aan je outfit. Zo kun je kiezen voor wat meer basic kleren, zonder dat je er ‘goedkoop’ bij loopt. Het is een absolute must-have tijdens de zwangerschap!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer