Overige

Leuke spelletjes voor de babyshower

Judith3304 x bekeken

Tijdens een babyshower krijgt de zwangere vrouw niet alleen babyshower cadeautjes: er wordt nog veel meer gedaan. Vaak is de babyshower voorzien van heerlijke hapjes en drankjes (uiteraard alcoholvrij) en worden er spelletjes gedaan. Maar als je een babyshower wilt organiseren, is dat misschien nogal een opgave. Want welke spelletjes zou je allemaal kunnen doen tijdens een babyshower?

Luier ruiken

Voor dit spelletje heb je 5-10 luiers nodig. Let er wel op dat de geur van de luiers zelf niet te sterk is. In de luiers doe je onherkenbare dingen die een sterke geur hebben. Denk aan een stuk geprakte ontbijtkoek, gesmolten chocolade, vanille-extract, sinaasappelsap enzovoorts. Laat de gasten allemaal om beurten aan de luiers ruiken en laat ze opschrijven wat ze denken dat erin zit. Wie heeft de meeste goed?

Pampers met verschillende geurtjes als babyshower spelletje
Pampers voor de babyshower via shutterstock.com

Geboortedatum gokken

Neem een grote kalender en laat iedereen gokken op welke datum de baby geboren zal worden. Maak er een mooie weddenschap van. Vraag iedereen om iets in te zetten, bijvoorbeeld een reep chocola, wat snoepjes of iets dergelijks. Degene(n) die de datum goed hebben geraden krijgen dit cadeau, wat de ‘wedstrijd’ nog spannender maakt.

Baby Pim-Pam-Pet

Iedereen kent wel het bekende Pim-Pam-Pet. Dit kun je gemakkelijk aanpassen om er een baby-variant van te maken. Verander de vraag voordat je hem stelt. Elke vraag moet te maken hebben met zwanger zijn of een baby hebben. Bijvoorbeeld “babyspeelgoed met een…”, “zwangerschapskwaaltje met een…” of “jongensnaam met een…”.

Rompertjes versieren

Niet alleen leuk, maar ook praktisch: neem voor elke gast een rompertje (effen wit) mee. Neem ook andere dingen mee, zoals naaisetjes, borduurgaren, knopen, linten, textielverf of textielstiften. Laat je gasten elk een rompertje versieren, zodat de aanstaande moeder eindigt met een hele stapel leuke, super originele rompertjes voor de baby!

Buik versieren

Schmink is goed getest zodat er geen stoffen door de huid heen kunnen dringen. Het is dus veilig om de schmink te gebruiken om de zwangere buik te versieren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen alle dames te versieren met schmink, bijvoorbeeld in het gezicht, op de armen of waar je ook maar wilt.

Grappige tekening op zwangere buik
Tekening op zwangere buik via shutterstock.com

Zwangerschapskunst

Er zijn verschillende soorten zwangere ‘kunst’. Zo kun je verschillende activiteiten voor de babyshower bedenken. Er zijn bijvoorbeeld pakketjes bij verschillende winkels (Prenatal bijvoorbeeld) verkrijgbaar waarmee je een afdruk van de zwangere buik van gips kunt maken. Ook kun je iedereen wat laten tekenen / schilderen dat me de baby te maken heeft, of jullie maken samen een mooie DIY babykamer decoratie.

Babyvoeding proeven

Babyvoeding in potjes lijkt altijd een beetje vies. Toch valt het qua smaak best mee – en het levert een hilarische middag op. Neem 5-10 potjes verschillende soorten babyvoeding mee en wikkel ze in aluminiumfolie zodat niemand het potje kan zien. Geef iedereen een lepeltje en laat ze om beurten uit een potje proeven en de smaak opschrijven. Bekijk achteraf hoeveel smaken goed werden geraden.

Er zijn tientallen leuke babyshower activiteiten en babyshower spelletjes. Dit is slechts een greep uit de talloze mogelijkheden. Hopelijk helpt dit je wel op weg bij het organiseren van een babyshower. Weet je zelf nog leuke babyshower spelletjes? Laat dan een reactie achter met jouw ideeën en tips.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer