Overige

Meer tijd voor elkaar vrijmaken in je relatie: dat doe je zo

Mamasopinternet750 x bekeken
Meer tijd voor elkaar vrijmaken in je relatie dat doe je zo

Een drukke baan, kinderen en de huishoudelijke taken: het kan allemaal druk zijn. Het is daarom goed mogelijk dat het niet altijd lukt om goed tijd vrij te maken voor je partner. Toch is dit uiteraard wel belangrijk om een relatie goed en gezond te houden. Hoe je ervoor zorgt dat jullie toch voldoende tijd voor elkaar vrijmaken? Wij geven je wat handige tips in dit artikel, dus lees vooral verder.

Maak het bespreekbaar

Goede communicatie is een van de belangrijkste dingen in een gezonde relatie. Daarom is het goed om er samen met je partner over te praten als jullie merken dat jullie weinig tijd voor elkaar hebben. Blijf het naar elkaar uitspreken, zeker als je het vervelend begint te vinden. Zo voorkom je onnodige frustraties en irritaties naar elkaar toe. Bedenk samen wat jullie eraan kunnen doen om meer tijd met elkaar te spenderen, ook als het even druk is!

Plan leuke dingen

Leg jullie agenda’s eens naast elkaar en geef de relatie prioriteit. Meer tijd vrijmaken voor elkaar is belangrijk. Wat daarom verstandig is om te doen, is leuke dingen plannen. Of het nu een avond Netflix is in de bank, een avondje uiteten of een romantisch weekend weg: aan jullie de keuze. Leuke dingen plannen zorgt ervoor dat jullie hier beide naar uit kunnen kijken.

Plan leuke dingen

Neem echt tijd voor elkaar

Als jullie dan eindelijk tijd hebben voor elkaar, is het natuurlijk wel belangrijk dat jullie ook volledig aandacht voor elkaar hebben. Probeer dus zo min mogelijk op je telefoon te zitten of ergens anders mee bezig te zijn, want dit kan frustraties en irritaties opleveren. Jullie hebben nu de tijd samen dus probeer hier volop van te genieten!

Wees intiem met elkaar

Als jullie maar weinig tijd echt samen zijn, kan het ook zo zijn dat de intimiteit bij jullie in de relatie de laatste tijd ver te zoeken is. Echter is dit wel belangrijk om de relatie spannend te houden. Zorg er daarom voor dat dit weer vaker voorkomt. Om voor wat meer spanning te zorgen, kunnen jullie er ook aan denken om eens wat nieuws te proberen in de slaapkamer. Hiervoor zou je kunnen nadenken over het gebruiken van een seksspeeltje. Vibrators zouden hiervoor een goede optie kunnen zijn.

Als je merkt dat jullie in de relatie de laatste tijd wat minder tijd voor elkaar vrij hebben, kan het een aanrader zijn om hier snel verandering in te brengen. Voor de relatie is het belangrijk om voldoende tijd met elkaar door te brengen, hoe moeilijk het soms ook kan zijn als jullie allebei heel druk zijn. Bovenstaande tips kunnen je misschien al wel een eindje op weg helpen. Blijf van elkaar genieten, ook als jullie al een lange tijd samen zijn en het drukker hebben dan voorheen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer