DIY

De leukste knutselwerkjes voor Halloween

Mamasopinternet2004 x bekeken
mini pompoen met mandarijn

Halloween is niet alleen in Amerika erg populair: ook in Nederland zie je het Halloween thema terug in de winkels. En wat is nu leuker dan met kinderen “enge” knutselwerkjes maken? Met deze knutselideeën kan je meteen aan de slag. Gezellig om met de kinderen bezig te zijn tijdens een herfstachtige middag…Natuurlijk met een lekkere kop warme chocomelk en deze leuke Halloween koekjes!

Halloween koekjes

Begin met de koekjes zodat je iets lekkers hebt na het knutselen. Gebruik een eenvoudig recept voor koekjes (bijvoorbeeld dit recept) of nog makkelijker een rol (volkoren)koekjes uit de supermarkt.

Met kant-en-klare icing maak je vervolgens een mummiepatroon en oogjes op de koekjes. Begin met de oogjes en zigzag dan van boven naar onder. Begin weer bovenaan en zigzag de andere kant op. Gebruik voedingskleurstof om met een satéprikker de oogjes te kleuren. Let op; als je zelfgebakken koekjes gebruikt eerst goed af laten koelen. Anders loopt de icing van het koekje af. Even hard laten worden en de mummiekoekjes zijn klaar!

Halloween koekjes
Bron afbeelding

Spinnenweb met kastanje

Tijdens een herfstwandeling zijn er genoeg kastanjes te vinden. Gebruik satéprikkers om de basis te vormen van het spinnenweb. Draai wol om de stokjes en je hebt een spinnenweb! Maak meerdere spinnenwebben in verschillende kleuren en hang ze voor het raam als decoratie.

Spinnenweb met kastanje
Bron afbeelding

Pompoen lantaarns

Overgewaaid uit Amerika en niet meer weg te denken bij het thema Halloween: lantaarns van pompoen. Gebruik een sierpompoen of een eetbare pompoen: het vruchtvlees gebruik je voor pompoensoep. Teken met stift een griezelig gezicht op de pompoen of gebruik een sjabloon . Snij de bovenkant van de pompoen en hol de pompoen uit. Met een meloenlepel gaat dat een stuk makkelijker. Snij het gezicht uit de pompoen, theelichtje erin en klaar is je lantaarn.

pompoen lantaarns
Bron afbeelding

Spokenslinger

Spoken in huis met deze makkelijk te maken spokenslinger. Teken spoken in verschillende vormen op wit papier. Knip uit en zorg voor een extra lipje aan de bovenkant. Gebruik dit lipje om de spookjes aan een touw vast te plakken. Hang verschillende spokenslingers onder elkaar voor een extra leuk effect.

spokenslinger

Mini pompoenen van mandarijn

Niet alleen leuk als traktatie maar ook als 10-uurtje: mini pompoen van mandarijn. Gebruik een watervaste stift om op de mandarijn te tekenen. Zo wil jouw kind wel elke dag fruit mee naar school.

mini pompoen met mandarijn

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer