FunKidsPraktisch

Ouderwets buiten spelen, maar dan mét schermpjes

Mamasopinternet2254 x bekeken
ouderwets buiten spelen met apps

Het blijft een heikel punt in de opvoeding van tegenwoordig: hoe krijg je je kinderen achter de schermpjes vandaan om lekker ouderwets buiten te gaan spelen? Een lastig onderwerp, want de beruchte “schermpjes” zijn de toekomst en worden waarschijnlijk alleen maar meer verweven in ons dagelijks leven. Toch is het de moeite waard om hier wat effort in te steken, want uit onderzoek is gebleken dat kinderen die regelmatig in een groene omgeving buiten spelen gezonder én blijer zijn. Gelukkig is er een oplossing om beide werelden te combineren.

Interactief buiten spelen

De Wanderwatch is een nieuw project dat ontwikkeld is gericht op kinderen van 6 tot 11 jaar. Met deze kindvriendelijke versie van een smartwatch, kunnen kinderen buiten interactieve spellen spelen. De smartwatch heeft allerlei verschillende functies, waarvan een voorbeeld de geluiden-app is. Want wat is er leuker dan tijdens paardje spelen je ook daadwerkelijk hoefgetrappel aan kunt zetten? Of tijdens politie en boefje rondrennen met echte sirene geluiden. Ook heeft de Wanderwatch nog een bijgevoegd accessoire, namelijk de magische steen. Een moderne manier van verstoppertje, want na het verstoppen van de magische steen kan deze worden opgespoord met behulp van bluetooth. De mogelijkheden met alle verschillende functies van de Wanderwatch zijn eindeloos. De eerste tests met deze nieuwe gadget zijn inmiddels achter de rug en de kinderen zijn er lyrisch over! Ook voor ouders heeft de Wanderwatch een toegevoegde waarde, behalve dat je kinderen lekker buiten zijn. Eén van de functies is namelijk een chatfunctie, waarmee de kids via spraak/tekstberichten of tekeningen kunnen communiceren met hun ouders. Ook kunnen de ouders checken waar hun kinderen zijn door de GPS-functie in de Wanderwatch. Zo kun je ze met een gerust hart naar buiten sturen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Geen dure smartphones die zonder goede hoesjes zo kapot zijn om contact te kunnen houden met je kinderen, maar een kindvriendelijke gadget voor een betaalbare prijs.

Gotta catch’em all

In de zomer van 2016 ging het nergens anders meer over: Pokémon Go was dé hype van die zomer. Ondanks dat de grootste hype is gaan liggen, is er nog steeds een grote groep mensen die dagelijks dit verslavende spel speelt. De game die eigenlijk heel simpel in elkaar zit, trekt kinderen naar buiten, helpt ze sociale contacten op te bouwen en laat ze uiteraard in beweging komen. Kinderen hebben daar natuurlijk wel een smartphone voor nodig. Vind je jouw kind nog te jong voor een eigen smartphone? Dan kun je natuurlijk ook duidelijke regels opstellen voor het gebruik van de smartphone van één van de ouders. Schaf bijvoorbeeld een eigen OnePlus hoesje aan voor je kind. Wanneer dat hoesje om de smartphone zit mag die ermee spelen, wanneer het Nokia 8 hoesje van de ouders er weer omheen zit is de speeltijd voorbij. Zo stel je duidelijke regels, wat absoluut nodig is bij kinderen en smartphones.

(Semi) zelfgemaakte speurtocht

Er is een nieuwe app op de markt die jou en je kinderen een hele hoop leuke dingen kan laten beleven. Met de app Troovie kunnen je kinderen namelijk allerlei speurtochten in de frisse buitenlucht doen. Het handigste van alles? Je kunt de speurtochten inrichten zoals jij dat wilt, dus je bent niet gelimiteerd aan bepaalde omgevingen waar je naartoe moet rijden. Bedenk zelf een leuke route om te lopen binnen je eigen straat, wijk of dorp, bepaal de lengte van de speurtocht en met hoeveel mensen je de tocht gaat lopen. Troovie maakt hier met allerlei kant-en-klare opdrachten een hele gave speurtocht van. Zo kun je samen met Kapitein Kack McTroovey op zoek naar de geheime schat, of kun je samen met Professor Pruttel op monsterjacht. Er zijn verschillende niveaus verwerkt in de app, waardoor ‘ie voor alle leeftijden bruikbaar is. Zelf even geen zin in een speurtocht? Dan kan je kind ook gewoon een paar oordopjes in doen en de speurtocht zelfstandig uitvoeren, terwijl jij geniet van een rustige wandeling.

Zondag lekker naar het bos

De kans dat jouw kinderen staan te springen als jij op zondagochtend zegt dat jullie naar het bos gaan is niet heel groot. Bij veel kinderen zal je eerst flink je best moeten doen om ze achter hun schermpjes vandaan te trekken. Maar als ze er eenmaal zijn krijg je ze waarschijnlijk niet meer naar huis. De app Los in ’t Bos (link Apple, link Android) kan daar wel eens verandering in brengen. Met behulp van Augmented Reality brengt de app het bos tot leven. Wanneer je in het bos loopt zie je de omgeving met virtuele dieren die overal verstopt kunnen zitten. Het spel wordt geleid door een boswachter die de kinderen vragen stelt en opdrachten geeft. Door de opdrachten goed uit te voeren en de vragen goed te beantwoorden, kunnen de kinderen sterren verdienen. Wanneer ze genoeg sterren verdiend hebben, kunnen ze hun eigen virtuele boom in het bos plaatsen die daar “voor altijd” blijft staan. Hoe leuk is dat!?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer