KidsEngelandReizenVakantieVakantie & Uitjes

Londen – ook voor kids!

Mamasopinternet2050 x bekeken
Dubbeldekkers London

Veel mensen denken vaak dat het niet leuk is om hun kinderen op citytrip mee te nemen. Ze zouden zich enkel maar vervelen, toch? Niets is echter minder waar. Sommige steden lenen zich perfect voor een toffe uitstap met de kinderen. Neem nu Londen: Je zou het niet direct verwachten, maar de stad heeft een hele reeks attracties en bezienswaardigheden die uitermate geschikt zijn om de kinderen mee naartoe te nemen. Ook Londen zelf geeft interessante kortingen en aanbiedingen om het allemaal aantrekkelijk te maken voor de kids.

Gratis openbaar vervoer

Zo reizen kinderen jonger dan 10 jaar altijd gratis met het openbaar vervoer. Voorwaarde is uiteraard dat ze hierbij begeleid worden door een volwassene. Even de metro op zich nemen kan ook een attractie op zich vormen. De DLR (Docklands Light Railway) is een geautomatiseerde metrotrein waar geen bestuurder in aanwezig is. We hoeven je uiteraard niet uit te leggen hoe leuk het is om even de plaats van de bestuurder in te nemen en “zelf” met de metro te gaan rijden. Er is onder andere een metrohalte vlakbij de Tower.

Je kunt natuurlijk ook een busrit nemen op de beroemde rode dubbeldekkers. Hoe tof zou het niet zijn om eens toerist te spelen vanop de tweede verdieping van deze bussen? Ze rijden door heel de stad, dus je kunt gemakkelijk zelf een route uitstippelen.

Dubbeldekkers London

The London Dungeon

Misschien niet voor de allerkleinsten, maar vast en zeker een aanrader voor de “volwassen” kinderen (ja, mama’s en papa’s horen hier ook bij!). Iedere grootstad heeft intussen wel een Dungeon, maar die van Londen is zonder twijfel de bekendste ter wereld.
Hier wordt de bloederige geschiedenis van Londen interactief voorgesteld en nagespeeld door verschillende acteurs die er een waar komisch griezelspektakel van maken. Het bekendste verhaal is natuurlijk dat van Jack The Ripper. Bereid je voor op een namiddag lachen en schrikken!

The London Dungeon

The London Eye

Vlakbij de Dungeon ligt The London Eye. Dit is het grootste reuzenrad van Europa, en biedt je een adembenemend zicht over de stad. Tickets kun je in combinatie met de dungeon kopen, dus dit scheelt ook wat in prijs (zoek trouwens zeker ook interessante kortingsbonnen in flyers – deze vind je in ieder hotel). Een ritje in het rad duurt +- 25 minuten, en de cabines zijn volledig afgesloten en voorzien van Airco. Ook bij wat minder weer is dit dus een aanrader.

De dierentuin

Het spreekt voor zich dat de Britse hoofdstad ook een grote dierentuin heeft. De zoo ligt vlakbij Regent’s Park en biedt je de mogelijkheid om wel 760 verschillende diersoorten te bekijken.

Praktisch

Als je met de hele familie in de grootstad verblijft, kan het een interessante tip zijn om een appartement te gaan huren in plaats van een hotelkamer. Op die manier heb je wat meer ruimte, waardoor je toch nog wat privacy en vrije tijd hebt nadat de kinderen al in bed liggen na een vermoeiende dag in de stad.

Londen is gemakkelijk bereikbaar met DFDS Seaways. Met de ferry Dover-Calais ben je zo over het kanaal, en daar heb je maar een klein stukje meer te rijden met de auto. De ervaring van de oversteek per ferry op zich is al een avontuur voor de kinderen. Zeker doen dus!

 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer