ItaliëVakantieVakantie & Uitjes

Wat zijn de meest kindvriendelijke campings aan het Gardameer?

Mamasopinternet2414 x bekeken
camping piantelle gardameer

Op vakantie naar de camping gaan met kinderen is hartstikke leuk. Ze zijn lekker veel buiten, er zijn veel activiteiten op de camping te beleven en ze maken er gauw vriendjes. Een camping uitzoeken aan het Gardameer kan soms nog best moeilijk zijn doordat er een breed aanbod is en je door de bomen het bos niet meer ziet.

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke camping aan het Gardameer zijn de volgende campings misschien iets voor jou en je gezin:

Camping Altomincio Family Park

Deze familiecamping ligt op 6 km van het Gardameer en is speciaal gericht op de wat kleinere kinderen tot ongeveer 8 jaar en is zeer kindvriendelijk. Het zwembadcomplex is prachtig voor de kleintjes want heeft een speciale zachte bodem en de glijbanen en ‘wildwaterbaan’ zijn er ook op ingericht dat kinderen er zelfstandig vanaf kunnen. De kinderanimatie zorgt voor een divers programma met o.a. knutselen en mini-disco. Met het gezin kun je gezellig midgetgolven, voetballen en tafeltennissen. Buiten camping Altomincio ben je zo bij waterpretpark Caneva World Resort’ en pretpark ‘Gardaland’. Deze camping ligt dan niet direct aan het Gardameer maar heeft wel alle faciliteiten om in het bijzonder gezinnen met kleinere kinderen een super leuke vakantie te bieden.

Camping altomincio family park gardameer

Camping Bella Italia

Camping Bella Italia is een grote levendige camping die geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Je vindt er veel faciliteiten zoals een waterpark met glijbaan, waterspelletjes en ‘Bel’s Islands’ een spraypark vol met watertoestellen. Ook kun je hier terecht voor veel sportfaciliteiten, watercenter, mini kermis en een professioneel animatieteam dat alle leeftijden vermaakt en s ’avonds spettert op het podium met spectaculaire shows. Camping Bella Italia ligt direct aan het Gardameer en het meer loopt geleidelijk af wat fijn is voor de kleintjes. Voor de oudere jeugd rijdt er een discobus naar nabijgelegen discotheek ‘Caneva’.

Camping bella italia gardameer

Camping Piantelle

Deze gemoedelijke wat kleinere familiecamping ligt in een groene en rustige omgeving direct aan het Gardameer. Camping Piantelle is leuk voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. In het zwembad met kinderbad kunnen de kinderen mooie ‘bommetjes’ maken. Ook is er de attractie ‘Water Wars’ waar je je kinderen alleen moet voorzien van waterballonnen en dan kunnen ze met dit speeltoestel een heus waterballonnen gevecht houden. De accommodaties staan op ruime plekken waardoor er voldoende plek is voor de kinderen om te spelen. Het animatieteam zorgt voor het nodige vertier en in het restaurant kun je terecht voor een lekkere Italiaanse maaltijd.

camping piantelle gardameer

Camping Lido Gardameer

Camping Lido is een middelgrote camping met super leuk zwembadcomplex met glijbanenparadijs! Bij het meer is een prachtig kiezelstrandje en er is een groot en ondiep deel waar je kinderen veilig kunnen zwemmen. Animatie is er volop; met miniclub voor de kleinsten en allerlei verschillende activiteiten en sporttoernooien voor jong en oud.

Camping Lido Gardameer

Camping Eden

Deze mooie rustige terrassencamping ligt aan de Zuidwestkant van het Gardameer, dit gebied staat bekend om haar prachtige, kleurrijke vergezichten en bloeiende natuur. De camping heeft 2 ruime zwembaden met apart kinderbad en glijbaan van 60 meter lang! Vanaf het zwembad en restaurant heb je een prachtig uitzicht op het Gardameer. Aan het meer kun je diverse watersporten beoefenen zoals surf boarden en waterski’s. Camping Eden is geschikt voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar die van natuur en watersporten houden! Voor hele kleine kinderen zijn de hoogte verschillen op de camping misschien niet zo handig.

camping eden gardameer

Mocht je de vakantiekriebels te pakken hebben kregen maar nog geen vakantie hebben geboekt? Kijk dan eens op de site van Go4Holiday.nl waar je heel gemakkelijk kan zoeken naar jou ideale gezinsvakantie!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer