Frankrijk

Parijs met kinderen: dit moet je weten

Judith2144 x bekeken

Wil jij eigenlijk op vakantie naar Parijs, maar vraag je je af hoe dat moet met je kinderen? Waar moet je zoal aan denken, welke dingen zijn wel/niet geschikt voor kinderen en hoe ga je er eigenlijk heen? Dat zijn allemaal vragen die je zo kunt hebben als je op vakantie wilt met je kinderen. Parijs met kinderen: dit moet je in elk geval weten!

1. Het vervoer in Parijs

Het is echt niet handig om veel met de auto te rijden in Parijs. Er is beperkte parkeerruimte en parkeren is er best duur. En dan hebben we het nog niet gehad over drukte en de agressieve rijstijl van de doorsnee Fransman. Dus kies je het openbaar vervoer. De metro is een heel goede optie, als je op deze dingen let:

  • Laat je kinderen altijd eerst door een poortje gaan. Kinderwagens kunnen mee, maar dan moet je de speciale poort bij het loket gebruiken.
  • Bekijk de mogelijkheden voor goedkoop reizen met korting. Kinderen kunnen korting krijgen en tot 4 jaar zijn ze gratis in het openbaar vervoer.
  • Gebruik het openbaar vervoer niet tijdens de spitsuren: dit is bijzonder druk, veel drukker dan je gewend bent.
Metro in Parijs
Metro via shutterstock.com 

2. Neem maatregelen voor verdwalen

Natuurlijk hou je je kinderen altijd in de gaten. Maar je weet hoe snel ze er ineens vandoor kunnen zijn. In een grote en drukke stad als Parijs kan het gebeuren dat je je kind dus kwijtraakt en dat hij/zij verdwaalt. Doe je kinderen een plastic polsbandje om dat ze zelf niet af kunnen doen. Ze kunnen het omhouden tijdens zwemmen en douchen dus ze kunnen het de hele vakantie dragen. Schrijf je telefoonnummer erop en het adres waar jullie verblijven. Verder kun je met je kinderen afspreken dat ze, als ze verdwaalt zijn, een winkel binnengaan en daar hun polsbandje laten zien. Oudere kinderen kun je traceren door een app op hun mobiele telefoon te zetten.

Polsband om kinderen te helpen als ze verdwalen
Polsband via shutterstock.com

3. Leuke dingen om te doen met kinderen in Parijs

Natuurlijk is er heel veel leuks te doen met kinderen in Parijs. Niet alleen het bekende Disney, maar nog veel en veel meer. Hier vind je bijvoorbeeld een leuk overzicht van iemand die ervaring heeft met vakanties in Parijs. Neem je kinderen gerust mee naar een mooi museum of een tentoonstelling: er is vaak genoeg te doen voor je kinderen en je kunt overal een spelletje van maken.

Leuke dingen om te doen in Parijs
Eiffeltoren via shutterstock.com

4. Bouw rustmomenten in

Parijs is behoorlijk druk en je kinderen zullen er erg moe van worden. Heb je geen zin in hangerige, chagrijnige kinderen in Parijs? Dan doe je er goed aan om rustmomenten in te bouwen. Neem iets lekkers mee en neem halverwege de ochtend en halverwege de middag een poosje rust. Verder zorg je dat jullie ergens kunnen eten waar het rustig is – dus niet de McDonalds vol schreeuwende kinderen! Zorg ervoor dat je ongeveer om de 2 uur een poosje rust inbouwt, waarbij je kinderen gewoon even kunnen relaxen (en jij zelf ook natuurlijk!).

Picknick in Parijs met kinderen
Picknick via shutterstock.com

5. Wat kun je beter niet doen met kinderen in Parijs?

Een aantal dingen is een wat minder goed idee met kinderen in Parijs. Een aantal dingen zijn heel logisch, andere had je misschien zelf nog niet bedacht. Dit kun je beter niet doen:

  • Je kinderen meenemen naar de Moulin Rouge. Het is nu wat beschaafder dan vroeger, maar nog steeds een no go voor kinderen!
  • Je kinderen meenemen naar een casino of speelhal. De Fransen zijn heel streng en kunnen voor behoorlijke problemen zorgen als je minderjarigen meeneemt naar dergelijke dingen.
  • Je kinderen meenemen op een romantische vaartocht. Uberhaupt moet je er echt niet op rekenen dat je een romantische vakantie hebt als je kinderen meegaan naar Parijs.
  • Je kinderen achterlaten bij een oppasbureau. Heeft je hotel een goede kinderoppas of kinderactiviteiten, dan kun je daar je kinderen wel laten als je een beetje in de buurt blijft. Maar laat je kinderen nooit achter bij een oppasbureau. Er wordt weleens reclame voor gemaakt, maar er is weinig controle in Frankrijk hoe de kinderen dan worden verzorgd en wat ermee wordt gedaan.
Moulin Rouge in Parijs
Moulin Rouge via shutterstock.com

6. Hoe kom je er eigenlijk?

Je kunt op verschillende manieren naar Parijs. Met de auto is het zo’n 4 uur rijden (afhankelijk van waar je woont natuurlijk). Maar hou er rekening mee dat je ook door Parijs zult moeten rijden, waar je misschien niet zo’n held in bent. Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig (check deze tips om te vliegen met kinderen), maar dan moet je wel meetellen dat je voor alle kinderen een eigen stoel moet betalen of dat ze op schoot moeten zitten. Verder zul je dan waarschijnlijk landen op een vliegveld buiten Parijs, dus moet je nog reizen naar je hotel. Je kunt ook met de trein naar Parijs gaan. Met de Thalys kom je aan op het Gare Du Nord, waarvandaan je met de metro verder kunt. Dit is de goedkoopste optie en kan ook voor kinderen heel leuk zijn.

Thalys naar Parijs
Thalys via shutterstock.com

Parijs met kinderen is een hele uitdaging, maar aan de andere kant: welke vakantie met kids is dat niet? In elk geval is er in Parijs meer dan genoeg te doen om je kinderen bezig te houden en voor jou is het ook hartstikke leuk. Beklim samen de Eiffeltoren, ga naar het Louvre, ontdek de Arc de Triomphe: zo geef je je kinderen prachtige herinneringen mee voor later!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer