Praktisch

Praktische tips om kinderkleding te onderhouden

Mamasopinternet1915 x bekeken

De zomer mag dan net voorbij zijn maar dat wil niet zeggen dat de kinderen na een dagje spelen schoon thuis komen. Sterker nog, de herfst zorgt vaak voor een modderige terugkomst na een partijtje voetbal. De wasmachine draait vaak overuren waardoor de kwaliteit van de kinderkleding snel kan aftakelen. Wij vroegen Skala, verhuurder van onder andere witgoed, naar tips om langer van je kleding te kunnen genieten.

Sluit ritssluitingen bij het wassen

Ritssluitingen zijn een ware doorn in het oog voor een wasprogramma. Omdat aan de rits vaak een scherp randje zit kan het andere kledingstukken beschadigen. Daarom kun je het beste de trainingsjasjes of spijkerbroekjes dichtritsen voordat je ze in de wasmachine stopt. Zorg ook dat alles is dicht geritst bij het weghangen van de kinderkleding

Controleer de wasvoorschriften

Een andere veelgemaakte fout is dat de wasvoorschriften niet worden doorgenomen. Hierin staat vaak per kledingstuk vermeld wat er wel en niet geschikt is. Sommige kledingstukken mogen niet te heet worden gewassen en andere items mogen weer niet gestreken worden. Je wil natuurlijk niet dat de wollen lievelingstrui van je dochter verkeerd gewassen wordt. Onderstaande wasvoorschriften helpen je een handje. Herken jij ze allemaal?
kinderkleding onderhouden-wastabel

droogvoorschriften kinderkleding

Wit bij wit, kleur bij kleur

Om de kwaliteit van kleuren en stoffen te behouden dien je voordat je gaat wassen de kleding te sorteren. Dat kan eenvoudig op kleur, materiaal of wasvoorschrift. Daarnaast kun je een erg vieze was, na het trainen bijvoorbeeld, het beste apart wassen.

Waspoeders zijn over het algemeen beter in staat om vlekken uit kleding te verwijderen maar kunnen bij overmatig gebruik ook voor vlekken zorgen. Vloeibare wasmiddel is over het algemeen beter geschikt voor de kortere programma’s omdat de vloeistof gemakkelijk wordt opgenomen dan poeder. Begin 2016 heeft de Consumenten nog een onderzoek gehouden naar bontwasmiddelen. Altijd interessant om te weten wat de beste koop is.

Niet alles hoeft direct in de was

Zeker bij kleine kinderen hoeft kleding na een dagje dragen niet direct in de wasmachine. Om de kwaliteit van de kleding te behouden en energie te besparen is het beter om de kleding even uit te hangen. Gebruik daarvoor een kledingverfrisser zodat eventuele geurtjes ‘uit de kleding worden gehaald’. Spijkerbroekjes hoeven ook niet zo vaak te worden uitgewassen als ze niet vies zijn. Zo blijft de denim beter behouden.

De kwaliteit van de wasmachine heeft in bepaalde maten ook invloed op de kwaliteit van de kleding. Oude machines hebben vaak last van kalkaanslag of vetluis waardoor kleding snel kan gaan stinken. Een wasmachine huren is wat dat betreft een prima uitkomst. Wanneer je witgoed least of huurt krijg je namelijk altijd een van de nieuwste modellen. Deze zijn energiezuiniger en schoner dan de oudere machines waardoor je kleding beter behouden blijft. Bovendien zijn monteurs inbegrepen bij een huurcontract.

Heb je zelf nog tips? Laat ze dan achter middels een reactie.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer