ItaliëBuitenlandVakantieVakantie & Uitjes

Stedentrip met kinderen? Ga naar Rome!

Mamasopinternet1490 x bekeken
Stedentrip Rome met kinderen

Rome is één groot openluchtmuseum, waar duizenden jaren geschiedenis te bewonderen zijn. Niet zo interessant voor kinderen, zou je denken. Mis! Rome is de perfecte bestemming voor een stedentrip met kinderen. Uiteraard omdat je er verrukkelijke ijsjes kunt eten, maar wij zetten nog een paar hoogtepunten voor je op een rij.

Rome zien zonder moeite

Om een goed beeld te krijgen van Rome, is het onwijs leuk én handig om gebruik te maken van een van de vele Hop-On, Hop-Off bussen. Deze zijn duurder dan de gewone bussen, maar ze brengen je wel precies naar de bezienswaardigheden. Ook is er een audiogids in meerdere talen beschikbaar. Er zijn veel op- en uitstapplekken in de stad, dus je hoeft nooit ver te lopen.

Tip: Als je de Rome City Pass koopt, zit daar een gratis 24u Hop-On, Hop-Off busticket bij.

Gladiatoren

Een van de beroemdste plekken in Rome is het Colosseum: het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Als je kind er oud genoeg voor is, vertel je over de vele gladiatorengevechten die hier plaatsvonden. Mocht die informatie nog niet geschikt zijn, dan is gewoon rondkijken ook al indrukwekkend.

Colosseum

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelfs leren een echte gladiator te zijn. Bij Gladiator school leren ze alles over het leven en de gevechten van een gladiator. In een heuse gladiator outfit mét oefenzwaard leren ze vechten als gladiatoren. Een ervaring om nooit te vergeten!

Ontspannen midden in de stad

Midden in Rome ligt het park Villa Borghese. De mogelijkheden in dit enorme stadspark zijn eindeloos: je kunt hier wandelen, rennen en in de speeltuinen spelen. Bij de vijver kun je een roeiboot huren. In het park kun je segways, skelters en fietskarren huren. Er zijn beelden, fonteinen en musea. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin!

Villa Borghese
Villa Borghese

In het park is zelfs een dierentuin: het Bioparco di Roma. Deze dierentuin is al ruim 100 jaar oud en zeer gericht op educatie van zijn bezoekers. Kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen.

Kinderparadijs

Vlakbij Villa Borghese zit Explora: een 8000 vierkante meter grote speelstad voor kinderen. Bij Explora maken kinderen op speelse wijze kennis met wetenschap, door met allerlei materialen en gereedschappen aan de slag te gaan. De tentoonstellingen zijn interactief en de workshops origineel. Dit kindermuseum is al geschikt vanaf 0 jaar.

Let op: het museum werkt met tijdslotten en het is het beste om van tevoren je kaartjes online te kopen via de website van Explora.

Boek nu je stedentrip Rome met kinderen!

Kun je niet wachten om met je kind(eren) naar Rome te gaan? VakantieViking.nl heeft voor jou de beste deals voor een stedentrip naar Rome. In welk seizoen je ook wilt gaan, het team van VakantieViking.nl zoekt elke dag bij alle bekende reisaanbieders naar de leukste aanbiedingen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer