Praktisch

Tot rust komen in je eigen huis; zo doe je dat

Mamasopinternet720 x bekeken
Tot rust komen in je eigen huis; zo doe je dat

Wil je graag wat meer tijd aan jezelf besteden, maar heb je geen idee waar je de tijd vandaan moet halen? Maak je geen zorgen, want je bent niet de enige met dit probleem. We hebben gewoon echt geen tijd om wekelijks naar de sauna te gaan of een massage te boeken, maar we kunnen best wel een half uurtje vrij maken, nietwaar? Probeer bijvoorbeeld een half uurtje voor jezelf in te plannen wanneer de kinderen naar school zijn of als ze op bed liggen. Hoe je dan tot rust komt? We hebben een paar suggesties voor je!

Genieten van een warme sauna

Geen tijd om naar de wellness te gaan, maar wil je wel graag genieten van een sauna-moment? Kijk dan of je een Finse sauna kunt kopen die je thuis kunt neerzetten. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin of een flinke garage waar je gemakkelijk een gave sauna kwijt kunt? Hier kun je dan een paar keer per week een aantal minuten in gaan zitten, je focussen op je ademhaling, om vervolgens helemaal tot rust te komen. Je hebt echt geen uur nodig in een sauna – dat raden we trouwens ook ten zeerste af – dus je kunt hier echt snel ontspannen. Zie het als het opladen van je lichaam, net zoals je dat bij je telefoon doet.

Genieten van een warme sauna

Kies voor een workout

Je kunt je ook op een andere manier in het zweet werken, namelijk door je lichaam flink aan het werk te zetten met een sportieve workout. Misschien heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan, maar sporten kun je werkelijk overal doen. Je hebt slechts een yogamatje nodig en wellicht wat gewichten. Op platformen zoals YouTube vind je allerlei gratis workoutvideo’s waar je zonder benodigdheden lekker kunt sporten. Doe er je voordeel mee, want na jouw workout voel je je weer helemaal zen.

Sta iets eerder op

Het klinkt misschien gek, maar soms kun je helemaal tot rust komen door iets eerder op te staan. Als jouw kinderen normaal gesproken om zeven uur opstaan om zich klaar te maken voor school, sta dan zelf om half zeven op. Zo heb je een half uurtje om even goed wakker te worden, even een boek te lezen of een kop thee te drinken in de rust van de ochtendzon. Dat ene half uurtje per dag is echt jouw moment en zorgt ervoor dat je de drukte van de rest van de dag helemaal aan kunt!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer