PraktischWonen

Verhuizen tijdens je zwangerschap: 4 tips

Myra Kokke1364 x bekeken
verhuizen zwangerschap

Helaas kan het soms niet anders. Ben je eindelijk klaar voor wat rust en me-time staat die verhuizing nog om de hoek. Handig is het eigenlijk niet. Tillen is lastig, je bent niet zo fit als normaal en daarbij een grote kans dat je helemaal niet zo lekker in je vel zit. Behangen, verven en zware meubels tillen zijn met een ‘gewone’ verhuizing al niet altijd even leuk om te doen, laat staan met een baby in je buik!

Kies voor een verhuisbedrijf

Toch ontkom je er soms niet aan. Het is dan ook helemaal geen verkeerd idee om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo hebben jij en partner net wat meer rust tijdens deze periode. Kies bijvoorbeeld voor omgeving Amsterdam voor de scherpe prijzen van een verhuisbedrijf in Hilversum of een verhuisbedrijf in Amersfoort. Scheelt weer in de portemonnee vergeleken bij de verhuisbedrijven in onze hoofdstad. Op die manier is het inhuren van een verhuisbedrijf een stuk aantrekkelijker.

Zelf aan de gang

Mocht een verhuisbedrijf geen optie zijn en je zelf aan de slag gaan, doe het dan wel voorzichtig en bedachtzaam. Onderstaande tips kunnen je een zetje in de juiste richting geven!

 1. Laat de dozen staan
  Hoe graag je misschien ook mee wilt helpen, zware dozen tillen is in geen enkel stadium van je zwangerschap een goed idee. Het verstandigste is om gewoon helemaal niet te tillen. Verdeel bijvoorbeeld het werk op een andere manier; terwijl jij de dozen inpakt kan partner en/of familie de dozen optillen!
 2. Heb de juiste prioriteiten
  Natuurlijk heb je het liefste alle hoekjes en kantjes van de nieuwe woning schoon en klaar voor gebruik. Maar het is belangrijk niet teveel te doen en je tijd te nemen voor al het nodige. Stel daarom de juiste prioriteiten. Begin bijvoorbeeld met de babykamer, de keuken en de woonkamer. Want als je helemaal verhuisd bent kun je dan eindelijk eens aan de inrichting van de babykamer beginnen! Doe alles stapje voor stapje en mocht je er nog niet helemaal uit zijn, neem dan deze handige checklist er even bij.Baby wiggles their toes and lies on their back in a blue onesie
 3. Bewust schoonmaken
  Ook schoonmaken is onderdeel van de nesteldrang die veel vrouwen voelen tijdens of zelfs voor de zwangerschap. Let wel op met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Kies zoveel mogelijk voor natuurlijke producten en vermijd chemische schoonmaak varianten.
 4. Zorg voor een goede planning
  Zoals bij iedere verhuizing is een goede planning van belang; en laat dat nu net hetgene zijn dat jij perfect kan doen, ook tijdens de zwangerschap! Wijs jezelf de taak van het delegeren toe, zorg voor een goede planning en zorg er op afstand voor dat alles soepel verloopt.
Myra Kokke
Schrijven is mijn ding, altijd al zo geweest. Daarom kun je me ook dagelijks vinden op Chapternine.today, waar ik schrijf over het leven, de liefde en geluk. Maar naast mijn eigen schrijven werk ik ook op freelance basis voor verschillende inspirerende online magazines. Met veel plezier voorzie ik je dus ook van alle ins & outs over reizen, wonen en leven! Meer weten? Kijk voor schrijf- social- en online marketing opdrachten eens op www.myrakokke.com

Reageer