VakantieAvontuurlijke vakantieLuxe vakantiezonvakantie

Wat maakt reizen met kinderen bijzonder?

Mamasopinternet1356 x bekeken
Wat maakt reizen met kinderen bijzonder

Als moeder spreek je vaak met andere ouders. Of het nu vrienden zijn, mensen op het schoolplein of gewoon in de supermarkt, ouderschap verbindt mensen. Als het gaat om vakanties zie je dat ouders heel veel verschillende meningen hebben. Je krijgt dan ook vaak te horen dat ouders het eng vinden om met hun kinderen een verre reis te maken. Op vakantie in de buurt gaat wel, maar samen met je kind een vliegreis maken naar Azië, Amerika of Afrika is natuurlijk een ander verhaal.

Ouders zijn dan ook niet zo enthousiast over bestemmingen zoals China, Canada of de Caribische eilanden. Dit vinden we onterecht, want een verre gezinsvakantie is één van de beste dingen die je kan doen samen met jouw kinderen. Wij hebben dan ook een lijstje gemaakt met redenen waarom verre reizen met kinderen zo bijzonder is.

Een goede boost voor hun opvoeding: een groter wereldbeeld

Als ouder wil je niks dan het beste voor jouw kinderen. Een verre gezinsvakantie is dan ook de perfecte manier om jouw kind één van de belangrijkste dingen mee te geven wat nergens anders kan: een groter wereldbeeld.

Door kinderen juist vanaf jonge leeftijd mee te nemen op verre reizen zullen ze een groter begrip van de wereld ontdekken en verder kunnen kijken dan hun eigen leven is. Dit is een essentieel onderdeel in de empathische ontwikkeling van jouw kind.

Daarnaast is bewezen kinderen juist de vakanties op jonge leeftijd bij blijven. Waarin ze rond hun volwassenschap met hele andere dingen bezig zijn, kunnen kinderen juist op jongere leeftijd geheel van een verre gezinsvakantie genieten. Ze staan rond deze leeftijd open voor de wonderlijke wereld en zullen dit veel oprechter meemaken dan wij dat zelf zouden kunnen. Het is dan ook niet voor niets dat veel onderzoekers het belang van reizen op jonge leeftijd benadrukken als invloed op mensen in hun latere leven.

kinderen vakantie

Een verre gezinsvakantie is één groot avontuur

Op vakantie met het gezin is niet alleen leuk voor de ouders, het is één groot avontuur voor het hele gezin. Veel verre gezinsvakanties worden georganiseerd door bekende reisbureaus die samenwerken met Nederlandse gidsen en lokale instanties. Hierdoor ervaar je een land zoals het echt is. Je ziet toeristische onderdelen, maar ook vooral de echte essentie van het land.

Als je door het huis loopt van een gemiddeld gezin, welke foto’s en herinneringen zie je dan veelal hangen? Precies, vakantiefoto’s. Het zijn juist deze vakanties die het gezin dichter bij elkaar brengt en voor ervaringen zorgt die jaren tot decennia lang bijblijven. Een verre gezinsvakantie zorgt juist voor die ervaringen waar je over 20 jaar met zijn allen nog steeds aan terugdenkt.

Wat zijn aanraders voor een verre gezinsvakantie?

Een verre gezinsvakantie moet voldoen aan een aantal aspecten. Het belangrijkste is dat een verre gezinsvakantie leuk moet zijn voor iedereen. Als ouders kunnen jullie het bijvoorbeeld leuk vinden om weken lang door de natuur van Thailand te trekken, maar als jullie kinderen niet van wandelen, het eten of de omgeving houden dan houdt het al snel op. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook, een goede gezinsvakantie is leuk voor echt het hele gezin. Zijn de kinderen gek op dieren? Maak dan bijvoorbeeld een safari en ga op zoek naar de Big 5. Wil de familie een combinatie van relaxen en sightseeing, dan is een vakantie naar Bali bijvoorbeeld erg geschikt. Hier kan je de cultuur en de omgeving uitwisselen met heerlijk witte bounty stranden.

kinderen vakantie 2

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer