Kids

Wat te doen met tegenvallende resultaten in de brugklas?

Mamasopinternet1194 x bekeken
Tegenvallende resultaten burgklas

Het is altijd een spannende stap, van groep 8 naar de brugklas. Waar je kind op de basisschool alles nog prima zelf af kon, krijgt hij of zij nu opeens acht verschillende vakken waar hij huiswerk voor moet maken, maar ook waar je kind schriftelijke overhoringen en toetsen voor krijgt. Al deze dingen dragen bij aan het gemiddelde eindcijfer voor een vak. Dit is dus wel even anders dan op de basisschool. 

Merk je dat je zoon of dochter niet meteen dit ritme oppakt en mee kan komen? Terwijl het op de basisschool gewoon goed ging? Of vallen de eerste twee rapporten nogal tegen? Overweeg dan eens de optie van huiswerkbegeleiding.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding houdt in dat je zoon of dochter samen met een begeleider (of docent) gaat plannen en huiswerk gaat maken. Daarnaast helpen begeleiders ook bij leren, overhoren en het begrijpen van de stof. Naast helpen met huiswerk, helpen de begeleiders ook met het ontwikkelen van een efficiënte manier van leren, waardoor kinderen op de lange termijn zelfstandig kunnen worden.

Waarom huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding kan ingeschakeld worden wanneer je merkt dat je zoon of dochter problemen heeft met plannen en dingen op tijd afkrijgen of inleveren. Door dit uit te besteden aan een professional en dit niet zelf te doen, voorkom je dat je thuissituatie verandert in een stresssituatie.

Waar vind ik huiswerkbegeleiding?

Op sommige scholen wordt het aangeboden en kunnen kinderen dit in de pauzes of na school doen. Het is ook een mogelijkheid om wekelijks trainingen te volgen bij een huiswerkinstituut. Een voorbeeld hiervan is Brainboost. Het verschil tussen huiswerkbegeleiding op school of bij een huiswerkinstituut is dat je kind in een andere omgeving terecht komt. Door huiswerkbegeleiding buiten de schoolse situatie of thuissituatie te doen, waar een kind zich eigenlijk moet kunnen ontspannen krijgt een kind nieuwe motivatie en inspiratie. 

Er zijn in zo’n instituut zelfs mogelijkheden om je kind in een groepje met andere kinderen te plaatsen, waardoor ze ook elkaar kunnen helpen en motiveren. Met huiswerkbegeleiding van ervaren docenten en docenten in opleidingen zullen de resultaten van je kinderen verbeteren!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer