VakantieBinnenlandBuitenlandVakantie & Uitjes

Zo kies je samen met je kinderen de vakantiebestemming

Mamasopinternet1397 x bekeken

Kijken jullie er ook elk jaar weer naar uit? Even er lekker op uit met je gezin en weer nieuwe energie opdoen. Genieten van elkaar, van het mooie weer, de prachtige plek en van de activiteiten die je samen onderneemt. Tijdens een vakantie met kinderen is het niet alleen belangrijk dat de kinderen zich vermaken, maar ook dat je jezelf eens wat ontspanning en rust gunt. Een vakantiepark met veel faciliteiten en activiteiten kan een uitkomst zijn, zodat jij ook eens met je boek op het terras kunt blijven zitten, terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad of bij een andere georganiseerde activiteit.

Betrek je kinderen bij de vakantieplannen

Betrek je kinderen bij het maken van je vakantieplannen. Vraag hen waar ze naartoe zouden willen. Vinden ze het niet erg om een lange reis naar het buitenland te maken, of blijven ze toch liever dichtbij? Wil je een vakantiepark aan de kust? Of verblijven jullie liever midden in het bos?
Laat de kinderen ook een lijstje maken met een aantal activiteiten die ze graag zouden willen ondernemen en welke faciliteiten een vakantiepark moet hebben. Aan de hand van de lijstjes van jullie zelf en de kinderen bepaal je samen de uiteindelijke bestemming. En soms kan dat betekenen dat er een compromis gesloten moet worden.

Center Parcs heeft 24 vakantieparken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. En of het nu aan de kust of in het bos is, alle parken staan in een duurzame en natuurlijke omgeving en is voorzien van diverse activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Center Parcs staat bekend om zijn subtropisch zwembad, maar op elk park is deze weer anders en uniek. En op de vakantieparken van Center Parcs is er een groot aanbod van activiteiten en faciliteiten, voor baby’s, kinderen, volwassenen en senioren.

Op vakantie met een baby

Jullie hebben een keuze gemaakt voor het land waar je naartoe wilt. Nu nog een keuze maken voor een vakantiepark. Die keuze is ook afhankelijk van de leeftijd van jullie kinderen. Gaat er nog een baby mee op vakantie dan is het prettig als een vakantiehuisje babyvriendelijk is. Er zijn huisjes beschikbaar die voorzien zijn van een kinderbedje en kinderstoel. En omdat je al genoeg mee te nemen hebt, scheelt dit in ieder geval weer ruimte in je auto. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat je zelf kunt genieten van een verdiende vakantie en eens lekker in een boek kunt duiken zonder dat je hoeft te letten op een peuter die constant probeert te ontsnappen. Een omheinde tuin bij je vakantiehuisje is dan een veilig idee.
Op diverse vakantieparken zijn er speciale activiteiten voor baby’s en peuters. Daar zou je op kunnen letten bij de keuze van een vakantiepark.

Bepaal samen het park

Bepaal samen aan de hand van de lijstjes die jullie gemaakt hebben een vakantiepark die helemaal naar jullie wens is. Center Parcs biedt een handige vergelijkingssite waar je direct alle hoofdkenmerken van een park met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je snel een vakantiepark zoeken waar iedereen zich in kan vinden en waar iedereen zich zal kunnen vermaken.

Een aantal parken hebben ook een pretpark in de nabije omgeving. Zo kun je voor een vakantiepark vlakbij Disneyland Parijs, Plopsa Indoor Coevorden of Plopsa Indoor Hasselt kiezen en tijdens je vakantie één van deze pretparken bezoeken.

Betrek jij je kinderen bij het maken van de vakantieplannen?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer