PraktischTuinWonen

Zonwering: functioneel en sfeerbepalend

Mamasopinternet2325 x bekeken
Horizontale jaloezieën

Zonwering heeft verschillende functies, verrassend genoeg worden deze vooral in de wintermaanden erg belangrijk. We willen de kou buitensluiten, de inkijk beperken en ook nog een knusse sfeer in huis creëren. Met raambekleding verander je de sfeer van een kamer compleet. Zo creëer je met shutters een romantische sfeer in huis, terwijl je met houten jaloezieën de sfeer van zuidelijke landen in huis haalt. Zonwering prijzen varieren van € 90 tot € 1.400 inclusief btw per zonwering. Lees snel alle voordelen van veel voorkomende zonwering.

Sfeervolle jaloezieën

Jaloezieën vormen een strak en stijlvol geheel in elk interieur. Regel de lichtinval door de lamellen te kantelen. Naast dat jaloezieën de zon weren, zorgen ze op een stijlvolle manier voor optimale privacy. Je hebt de keuze uit aluminium en houten jaloezieën. Aluminium jaloezieën geven je interieur een moderne en trendy uitstraling. Met houten jaloezieën creëer je een prachtige warme sfeer door de zachte lichtinval. Horizontale jaloezieën zorgen ervoor dat de ruimte breder lijkt. Verticale jaloezieën daarentegen zijn erg mooi om een ruimte hoger te laten lijken. Doordat jaloezieën verkrijgbaar zijn in diverse kleuren en materialen zijn ze passend te maken voor ieder interieur.

Horizontale jaloezieën

Bron afbeelding

Elegante screens

Screens zijn een stijlvolle oplossing voor wie zijn privacy wil beschermen tegen nieuwsgierige blikken, zonder in te moeten leveren aan het uitzicht. Een screen filtert het licht en schept zo een unieke en intieme sfeer in de kamer. Stem de screens af op de sfeer van de kamer, de geleiders en doeken zijn verkrijgbaar in talloze kleuren. Daarnaast heb je keuze uit diverse stoffen en materialen. Screens zijn geschikt in de slaapkamer, kies voor verduisteringsscreens om een ruimte volledig te verduisteren.

Elegante screens

Bron afbeelding

Romantische shutters

Shutters zijn een mooie en sfeervolle toevoeging aan je interieur. De verstelbare lamellen houden houden het zonlicht tegen. Doordat de lamellen het zonlicht op een gefilterde manier naar binnen laten vallen, creërt dit een knusse en romantische sfeer in huis. Shutters passen goed in iedere ruimte. De lamellen hoeven niet helemaal gesloten te worden om het zonlicht tegen te houden, dit is een groot voordeel van shutters. Hierdoor blijft het nog licht in huis. Je hebt de keuze uit houten, PVC of aluminium shutters. Wil je een authentieke sfeer creëren in huis? Kies dan voor houten binnenshutters.

Het is mogelijk om shutters aan de buitenkant van je huis te plaatsen. Wanneer je hiervoor kiest bieden ze, naast zonwering, ook nog eens extra bescherming aan je woning. De shutters dienen dan als extra barrière voor inbrekers of als een buffer bij eventuele stormschade.

Romantische shutters
Bron afbeelding

Multifunctionele rolluiken

Een rolluik is de multifunctioneelste zonwering. Doordat rolluiken een isolerende werking hebben bespaar je op de energiekosten. In de zomer blijft je woning heerlijk koel en in de winter zorgt een rolluik ervoor dat de warmte juist binnen blijft. Creëer op ieder moment van de dag volledige duisternis met rolluiken, hierdoor zijn ze perfect voor in de (kinder)slaapkamer. Woon je dicht aan de straatkant of in een dicht bewoonde wijk? Een rolluik werkt geluidswerend, de lamellen zijn gevuld met schuim dat trillingen van geluid opvangt. Door de rolluiken te sluiten creëer je privacy, doe wat je wilt zonder dat de hele buurt op de hoogte is. Als laatste en niet geheel onbelangrijk, beschermt een rolluik je woning of bedrijfspand tegen ongewenste gasten. Het is een flinke klus om een rolluik omhoog te krijgen, hierdoor kiezen inbrekers eerder een woning zonder rolluiken. Rolluiken kosten gemiddeld € 90 tot € 600 inclusief btw per stuk, afhankelijk van het materiaal en bediening. Om je een beter beeld te geven van de prijs; Laat je een rolluik van aluminium plaatsen bij een wat groter raam van 150 x 200 cm met een elektrische schakelaar, dan ben je € 500 kwijt.

Je koopt niet alleen zonwering, je investeert in jarenlang comfort. Zonwering gaat tegenwoordig vele jaren mee, denk goed na over welk doel je wilt bereiken voordat je tot aankoop overgaat.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer