FunPraktisch

10 stiekeme dingen die elke moeder wel een keertje doet

Judith1299 x bekeken

Je moet altijd 24/7 opletten wat je doet. Want elk moment kan je kind je betrappen terwijl je iets doet dat niet mag. En als je zelf de regels stelt, moet je je daar ook aan houden. Toch ‘ontsnappen’ de meeste moeders weleens. Dit zijn 12 stiekeme dingen die elke moeder wel een keertje doet. Of in elk geval weleens overwogen heeft om te doen!

1. Net doen alsof je het druk hebt

Maar ondertussen stiekem een spelletje spelen of een boek lezen. Maar zodra je dat relaxt op de bank gaat doen, staat je kind meteen naast je. Dus doe je het stiekem, terwijl jij beweert dat je het hartstikke druk hebt.

2. Op de wc een tijdschrift lezen

Op de wc mag je kind je niet storen. En dus is het voor jou het ideale moment om even dat tijdschrift erbij te pakken. Ook al hoefde je eigenlijk niet eens naar de wc.

3. Snoepen tijdens dutjes

Zodra er ergens een zakje knispert, bestormt je kind je. “Ikke ook, ikke ook!”. En jij hoort het goede voorbeeld te geven door niet te snoepen. Dus doe je dat stiekem, tijdens de dutjes.

4. Je verstopt iets dat je zelf wilt hebben

Als een kind iets ziet, wil hij het meteen hebben. En dus verstop je bepaalde dingen voor jezelf. Want wat niet weet, wat niet deert…

5. Je doet net alsof je iets niet gezien hebt

Je wilt even een momentje rust, maar dat wil vandaag niet erg lukken. En dus doe je net alsof je even niet oplet. Je kind duikt in de mand met wasknijpers, die hij normaal gesproken niet krijgt. En omdat jij het ‘niet gemerkt’ hebt, kun jij even rustig wat anders doen. Om daarna heel verbaasd te reageren als je ziet dat hij in de weer is met de knijpers.

6. Even uit de band springen

Soms wil je gewoon even uit de band springen. En dus doe je iets geks. Dat kan simpelweg zijn dat je in je oude kloffie ineens een stoel staat te schilderen. Maar het kan ook zijn dat je man thuiskomt en ontdekt dat je een compleet nieuwe garderobe hebt gekocht of dat je met je kindje de hele woonkamer hebt verbouwd.

7. Je doet aan ‘schijnheilig opruimen’

Schijnheilig opruimen noem ik dat: opruimen omdat er visite komt. Je stopt snel de vieze vaat in de vaatwasser, je propt zoveel mogelijk speelgoed in de kast, je veegt de kruimels onder het tapijt en voilà: je huis ziet er keurig uit als de visite komt. Zolang ze de kast maar niet opendoen…

8. Je blijft weleens langer weg dan nodig

Je moet even boodschappen doen en je man past op. Je komt een vriendin tegen en jullie gaan even ergens wat drinken. Daarna slenter je nog wat langs de winkels en past een mooie jurk. Om dan, uren later, nog eens hijgend en zwetend aan te komen met alle boodschappen die je zo nodig moest halen. En het was zo druk in de winkel, het spoor was dicht, de brug stond open…

9. Spijbelen

Je belt al hoestend en pruttelend naar je werk dat je ziek bent. Vol meeleven wensen ze je heel veel beterschap. Daarna breng je vrolijk je kind naar de opvang en plof je op de bank met een zak chips, een doos chocola en een drankje. Heerlijk een hele dag alleen maar series kijken!

10. Quality time gebruiken als smoes

Je moet nog ladingen huishoudelijke klusjes opknappen. Maar in plaats daarvan heb je eigenlijk meer zin om lekker met je kind naar de kinderboerderij te gaan. Tsja, quality time is ook belangrijk hoor!

Vrijwel alle moeders doen weleens iets dat niet helemaal door de beugel kan. Ik durf te wedden dat je de meeste dingen hiervan herkent of zelf hebt gedaan. En waarom niet: af en toe mogen we toch wel even ondeugend zijn?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer