Praktisch

3 voordelen van een kleine smartphone voor jou en je kind

Mamasopinternet433 x bekeken
3 voordelen van een kleine smartphone voor jou en je kind

Smartphones lijken de afgelopen jaren alleen maar groter en groter te zijn geworden. Een scherm van 6,6 inch is niets ongewoons meer en je ziet dan ook al veel mensen met zo’n enorme lap in de weer. Een grote telefoon levert natuurlijk een groot scherm op waarop je comfortabel kunt kijken, maar er zitten niet alleen maar voordelen aan. Een kleine smartphone biedt dan misschien niet zo’n lekker groot scherm, maar heeft wel andere voordelen die hem interessant kunnen maken. We bespreken een aantal voordelen van een kleine smartphone in dit artikel.

Makkelijk in de broekzak

We dragen onze smartphone de hele dag bij ons omdat we nu eenmaal niet meer zonder lijken te kunnen. Dan moet je hem wel op een praktische en comfortabele manier met je kunnen meenemen. Zo’n enorme telefoon stop je niet even gemakkelijk in je broekzak, en dat kan een praktisch probleem opleveren. Dat probleem heb je niet met een kleine smartphone, die je vaak moeiteloos in je broekzak stopt. Zoek je een telefoon voor je kind, dan is dit zeker een overweging om mee te nemen, want in de broekzak van je kind past doorgaans minder dan in die van jouzelf. Bovendien is een kleine telefoon ook lichter, wat zeker voor je kind prettiger is.

Goed met één hand te bedienen

Vind jij het fijn om twee handen nodig te hebben om bijvoorbeeld te kunnen typen op je telefoon, of om alle plekken op het scherm te kunnen bereiken zonder de telefoon uit je hand te laten vallen? Eigenlijk is het praktischer als je telefoon gewoon lekker in je hand ligt en je meteen genoeg hebt aan die hand om te kunnen typen en andere bediening uit te voeren. Gemak dient de mens, immers. Dat gaat met een kleine smartphone natuurlijk een stuk beter. Voor kleine kinderhanden is een kleine smartphone eigenlijk de enige juiste keuze, want een grote telefoon is dan nauwelijks onder controle te houden en te bedienen. Het valrisico is dan extra groot bij een grote telefoon.

Beter te betalen

Beter te betalen

Specificaties doen een hoop voor de prijs van een smartphone. Betere camera’s en hardware drijven de prijs op, maar een groter scherm ook. Grote smartphones zijn vaak een stuk duurder dan kleine smartphones. Dat is niet geheel onlogisch, want je krijgt er natuurlijk ook meer telefoon door. Maar ook het verschil in prijs is een argument om mee te nemen wanneer je de keuze moet maken tussen een grote en een kleine telefoon, want voor die kleinere telefoon tik je met gemak tientallen tot zelfs honderden euro’s minder af. Dat is fijn wanneer je een telefoon voor jezelf koopt, maar vooral ook wanneer je voor je kind een eigen smartphone wilt aanschaffen, mede in de wetenschap dat hij of zij er waarschijnlijk minder voorzichtig is dan jij ermee zou zijn.

De voordelen van een kleine smartphone zijn dus evident. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je voorkeur niet alsnog kan uitgaan naar een grote smartphone. Maar mocht je wel gevoelig zijn voor bovenstaande argumenten, laat je dan vooral geen minderwaardigheidscomplex aanpraten als jij een kleine smartphone hebt en anderen een grote telefoon. Die van jou is waarschijnlijk immers een stuk comfortabeler in gebruik en bediening. Bovendien gaat het niet om het formaat, maar om wat je ermee doet!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer