Praktisch

5 redenen om voor een iPhone te kiezen

Mamasopinternet464 x bekeken
5 redenen om voor een iPhone te kiezen

Waar het op smartphones aankomt, zijn er twee serieuze smaken: de iPhone en de Android-smartphone. In die laatste categorie valt veel meer te kiezen, omdat er veel verschillende aanbieders zijn die allerlei toestellen op de markt brengen. Apple is de enige aanbieder van de iPhone en brengt ieder jaar maar vier nieuwe smartphones uit. Toch is de iPhone ondanks die geringe keuze misschien wel de beste keuze. We geven vijf redenen om voor jezelf of je kind voor een iPhone te kiezen (en zo snel mogelijk de nieuwe iPhone 14 te bestellen).

Ecosysteem van Apple

Als je andere apparaten van Apple gebruikt, zoals een MacBook of iPad, is het zonder meer de beste keuze om voor een iPhone te kiezen. Apparaten van Apple werken namelijk zonder dat jij daar veel voor hoeft te doen naadloos met elkaar samen. Het is een soort ecosysteem dat erg fijn en makkelijk kan zijn. Zonder kabeltjes of extra acties, kun je bijvoorbeeld gewoon de foto’s die je met je iPhone maakt op je MacBook zien. Een herinnering die je instelt op je MacBook, krijg je ook op je iPhone. Het is eigenlijk zonde om naast een MacBook en een iPad voor een Android-smartphone te kiezen.

Consistente gebruiksvriendelijkheid

Apple staat bekend om haar intuïtieve software en ontwerp, waardoor het bedienen van haar apparaten in principe zichzelf wijst. Daar komt bij dat er geen verschil is in het bedienen van een iPad en een iPhone. Heb je thuis al een iPad, dan kun je zonder moeite ook een iPhone bedienen. Je vindt vrijwel alles op dezelfde plek en de instelling zien er nagenoeg hetzelfde uit. Ook werken applicaties hetzelfde op beide apparaten. Een aankoop kun je op beide apparaten gebruiken dankzij het eerdergenoemde Apple ecosysteem.

Consistente gebruiksvriendelijkheid

Goede privacy

Android staat er matig op op het gebied van privacy. Het systeem is van Google, dat haar geld verdient met het verzamelen van zoekgegevens en gebruikersgegevens en het verkopen van advertenties. Daar komt bij dat er vrij veel Chinese smartphones op de markt zijn waarbij er nog aanvullende zorgen bestaan over de privacy. Apple zorgt er daarentegen voor dat je je gegevens privé blijven, omdat men geen data verzamelt en doorzet naar adverteerders.

Goed updatebeleid

Apple zorgt ervoor dat haar besturingssysteem iOS goed up-to-date gehouden wordt. Daar profiteren niet alleen mensen met een relatief nieuwe iPhone van. Ook iPhones van verschillende jaren oud krijgen nog lang nieuwe versies van het besturingssysteem. Daardoor kun je lang doen met een iPhone, omdat het natuurlijk ook nog eens oerdegelijke smartphones zijn (mits je er natuurlijk wel voorzichtig mee bent!). Alleen bij hele oude modellen krijg je op een gegeven moment dat bepaalde apps niet meer werken.

Professionele en luxe uitstraling

De iPhone, of eigenlijk Apple-producten in het algemeen, komt met een bepaalde uitstraling van luxe en professionalisme die Android-smartphones veel minder bieden. iPhones zijn vaak direct herkenbaar als zodanig en staan voor kwaliteit en zakelijkheid. Het Apple-logo en het design doen het goed in een zakelijke omgeving, maar ook persoonlijk wil je er natuurlijk graag mee gezien worden.

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan een echte iPhone. Maar daar krijg je dan ook wel wat voor. Voor iets goeds is het de moeite waard om wat extra’s te betalen, zeker aangezien het prijsverschil met de beste Android-smartphones nu ook weer niet zó groot is.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer