OverigeKidsKraamcadeausPraktisch

5 tips voor een uniek geboortekaartje

Judith1976 x bekeken

Als jouw kindje geboren wordt, ga je natuurlijk geboortekaartjes rondsturen. Die wil je zo bijzonder mogelijk maken. Ze moeten passen bij jezelf, bij je kindje, maar het is vooral leuk als ze ook echt uniek zijn. Niet zo’n geboortekaartje dat iedereen al heeft, maar echt iets bijzonders. Ben jij op zoek naar een uniek geboortekaartje voor jouw nieuwe aanwinst? Met deze 5 tips weet je zeker dat niemand zo’n gaaf geboortekaartje heeft als jij!

1. Regel een fotograaf

Wil je een geboortekaartje met een foto van jouw nieuwe spruit? Dan is het super gaaf om een newborn fotoshoot te regelen. Overleg alvast met een leuke fotograaf en geef aan dat je in de eerste week na de geboorte de shoot al kunt doen. Dat is niet alleen gaaf en bijzonder, maar ook gewoon verstandig. Veel foto’s op geboortekaartjes zijn gemaakt met een telefoon of slechte camera en dat zie je meteen…

2. Zoek een hip basiskaartje

Ga op zoek naar een hip basiskaartje. Je kunt er zelf een ontwerpen, maar heel vaak valt het resultaat dan flink tegen. Dat komt omdat je meestal een afbeelding van te slechte kwaliteit aanlevert om hem echt mooi te kunnen drukken. Laten ontwerpen voor jou persoonlijk is een behoorlijk dure aangelegenheid. Gelukkig vind je ook heel veel hippe basis geboortekaartjes die je heel leuk kunt personaliseren.

3. Pas het kaartje aan voor jongetje/meisje

Weet je al of je een jongetje of een meisje krijgt? Dan kun je gericht op zoek naar een stoer geboortekaartje voor een jongen of een schattig geboortekaartje voor een meisje. Weet je het nog niet? Dan kun je kiezen voor een unisex kaartje. Maar natuurlijk kun je ook gewoon twee verschillende kaartjes kiezen, die je dan alvast klaarzet zodat je je keus kunt doorgeven na de geboorte.

4. Personaliseren

Personaliseer het gekozen kaartje. Je kunt bij vrijwel elke webshop het kaartje veranderen zonder extra kosten. Je past de tekst natuurlijk aan, maar je kunt ook de achtergrond en het plaatje vaak aanpassen. Dat levert je automatisch al een kaartje op dat uniek is en heel anders dan de andere kaartjes.

5. Een DIY geboortekaartje

Het helemaal zelf maken van een geboortekaartje is ook een leuke optie. Dit gebeurt vaak in combinatie met een babyfotootje op het kaartje. Als je zelf een DIY geboortekaartje maakt weet je echt 100% zeker dat elk kaartje uniek is. Je kunt natuurlijk wel allerlei leuke ideetjes opdoen!

 

Een uniek geboortekaartje begint met een goede voorbereiding. Begin altijd op tijd met het regelen van het kaartje en de adressenlijst. Het is namelijk heel vervelend als dat ineens nog snel moet gebeuren. Bovendien is het dan haast onmogelijk om nog een kaartje te ontwerpen of aan te passen en zal je kaartje dus waarschijnlijk minder mooi worden. Met deze vijf tips lukt het jou om een prachtig en uniek geboortekaartje te maken voor jouw nieuwe aanwinst!

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer