PraktischGordijnenKinderkamerWonen

8 leuke ideeën voor de gordijnen van de kinderkamer

Judith2121 x bekeken

Vroeger was de keuze in leuke gordijnen voor de kinderkamer nogal beperkt. Er waren misschien twee of drie designs om uit te kiezen en dat was dat. Tegenwoordig heb je eerder het tegenovergestelde. Er is zo ontzettend veel keus voor leuke gordijnen dat het erg lastig is om te kiezen. Wij vonden 8 leuke ideeën voor de gordijnen van de kinderkamer die je niet mag missen!

1. Lichtroze gordijnen in meisjeskamer

Lichtroze gordijnen in kinderkamer

Deze meisjeskamer is heel schattig ingericht met veel roze elementen. Hier is gekozen voor prachtige dunne vitrage-gordijnen. De meeste kleine kinderen hebben er geen moeite mee als het licht is in de slaapkamer. Zeker niet als ze dat al van baby af gewend zijn. Deze fijne roze gordijnen geven veel sfeer en licht in de kinderkamer. 

2. Hoge roze gordijnen

Hoge roze gordijnen

Heb je een groot raam of een glazen deur in de kinderkamer, dan kies je vaak kamerhoge gordijnen. Die geven vaak een bijzondere sfeer in de kinderkamer. In dit geval is gekozen voor oud-roze. De gordijnen zijn wel vrij dik, maar hebben geen verduisteringslaag. Ze passen perfect bij de typische inrichting van de meisjeskamer. Ga je gordijnen kopen bij Karwei, dan kunnen de gordijnen helemaal voor jou op maat worden gemaakt. 

3. Blauwe gordijnen in de jongenskamer

Blauwe stoere gordijnen

Deze gestreepte gordijnen passen perfect bij de andere blauwe elementen in de jongenskamer. De kinderkamer heeft een enorme raampartij, waardoor ook grote gordijnen nodig zijn. Het is dan meestal het best om te kiezen voor lichte gordijnen die ook veel licht doorlaten. Dat is in deze stoere jongenskamer zeker geslaagd!

4. Ouderwetse of klassieke gordijnen

Vrolijk patroon gordijnen

Deze tienerkamer is helemaal ingericht in de stijl van de jaren ’50. Ook de gordijnen met de kleine patronen van bloemen passen hier mooi bij. De wat geelachtige kleur past mooi bij de oudroze elementen op de muren en het gebroken wit van de meubels. Een prachtige kamer, waar de gordijnen veel bijdragen aan de klassieke sfeer. 

5. Paars gestreepte gordijnen

Gestreepte gordijnen

Het inrichten van een babykamer is soms best lastig als je nog niet weet of het een jongen of een meisje wordt. Paars of groen zijn dan heel geschikte kleuren om de babykamer in te richten. In deze babykamer is gekozen voor een prachtige paarse tint in de gordijnen, die de kamer licht en vrolijk maakt. 

6. Jaloezieën met overgordijnen

Combinatie bamboe en gordijn

Deze kinderkamer heeft hele mooie houten jaloezieën. Het zijn vooral sierjaloezieën, die nog betrekkelijk veel licht doorlaten. De kamer zou wat kaal zijn zonder de aankleding van de prachtige roze overgordijnen die ervoor hangen. De gordijnen zijn in precies dezelfde kleur als de decoraties, waardoor de kinderkamer een mooi geheel vormt.

7. Prinsessenkamer gordijnen

Prinses gordijnen

Er is gekozen voor een combinatie van drie soorten gordijnen in deze kinderkamer. De eerste soort is de praktische vitrage, die inkijk voorkomt maar wel veel licht doorlaat. Daarvoor hangen mooie roze decoratieve gordijnen, die ook zorgen dat het ’s avonds goed donker wordt in de kamer. De voorste gordijnen, van lichtroze thule, zijn vooral decoratief bedoelt en geven een prachtige luxe uitstraling voor de prinsessenkamer. 

8. Stoere roze gordijnen

Combinatie van twee gordijnen

In deze meisjeskamer is ook gekozen voor een combinatie van twee gordijnsoorten. De eerste is een mooie vitrage, die ook een mooi patroon heeft. De overgordijnen vallen veel meer op: het zijn dieproze, zware gordijnen met oranje strepen. Ze passen perfect bij de rest van de inrichting van deze opvallende roze meisjeskamer. 

Mooie gordijnen vinden voor de kinderkamer is de laatste jaren steeds makkelijker geworden. Er is steeds meer keus, zowel in de vorm en kleur als in de soort stof. Zo heb je vitrage, in-betweens, gewone gordijnen en verduisterende gordijnen. Kortom: met zoveel keus is het soms best lastig om te kiezen. Hopelijk hebben deze 8 voorbeelden van mooie kinderkamer gordijnen je geholpen bij het maken van een goede keus!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer