Feestdagen

De intocht van Sinterklaas 2018: waar en wanneer?

Judith1222 x bekeken

We hebben net halloween weer achter de rug. En meteen is het tijd om weer vooruit te kijken. Want hoewel 5 december nog wel even op zich laat wachten, komt de Sint al eerder aan in Nederland. Waar landt hij deze keer? Wat is de planning? En hoe zit het dit jaar met de protesten tegen Zwarte Piet?

Intocht: 17 november in Zaanstad

Iedereen kent de Zaanse schans wel met de prachtige molens. Dit jaar komen er heel wat extra bezoekers, want hier is de officiële landelijke intocht van Sinterklaas! Rond 12:00 ‘s middags zal de uitzending van Sinterklaas live worden uitgezonden. De pakjesboot 12 komt aan in de haven van Zaandijk, waar de Sint met zijn pieten vandaan zal vertrekken. Ze gaan over de dijk naar de Zaanse schans, waar de slotmanifestatie zal zijn.

Demonstraties voor en tegen Zwarte Piet

De burgemeester van Zaanstad heeft besloten om demonstraties voor en tegen Zwarte Piet toe te staan. Wel moet een actiegroep vooraf overleggen met de gemeenteraad over de plannen voor de demonstratie. De demonstraties worden alleen toegestaan in bepaalde gebieden, en op voorwaarde dat de kinderen er niets van zullen merken. Er zijn al verschillende actiegroepen voor Zwarte Piet die toestemming hebben gekregen voor hun demonstratie. Door toestemming te verlenen hoopt de burgemeester vervelende scenario’s te voorkomen.

Wil jij altijd al graag een keer live bij de intocht van Sinterklaas zijn? Dan ga je natuurlijk op 17 november naar Zaanstad! Maar lukt dat niet, of woon je te ver weg, dan kun je de intocht natuurlijk ook op tv volgen. Dit wordt altijd live uitgezonden door de NPO, vanaf 12 uur middags. Veel plezier!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer