KinderkamerKidsPraktisch

De kinderkamer gezellig maken

Mamasopinternet848 x bekeken
De kinderkamer gezellig maken

Het kan soms best een uitdaging zijn om een kinderkamer gezellig te maken. Zeker als je nog een kleine hummel hebt, staat het vaak vol met praktische dingen. Een commode, een kinderbedje, een kast. Maar ook een kinderkamer kun je heel goed gezellig maken.

Waar let je op bij het inrichten van de kinderkamer?

Let eerst vooral op de ruimte. Heb je een grote ruimte of een kleine ruimte? Bij een kleine ruimte is het verstandig om te kijken naar wat kleinere meubels. Zorg er ook voor dat de meubels niet te hoog zijn. Daar maak je de kamer nog kleiner mee. Vervolgens kijk je naar de kleuren. Hoe donkerder de kleur, hoe kleiner de ruimte oogt. Bij een grote ruimte kan dat prima, maar bij een kleine ruimte voel je je al snel opgesloten.

Heb je nog een kleine baby die ’s nachts nog voeding krijgt? Dan kan het fijn zijn om een mooie stoel neer te zetten. Een schommelstoel geeft vaak een mooie sfeer en is ook fijn om in de nachtelijke uurtjes in te zitten.

Accessoires in je kinderkamer

Als je gekozen hebt welke kleur je wilt en welke meubels, kun je gaan kijken naar de accessoires voor in de kinderkamer. Ook in een kinderkamer staat een plant heel mooi en kan een fijne sfeer geven. Een fijn lampje met een zacht licht geeft een mooie sfeer aan de kamer. En natuurlijk mogen knuffels niet ontbreken in een kinderkamer.

Wat hang je aan de muur?

Het ligt natuurlijk aan de hoeveelheid muur die je tot je beschikking hebt. Soms kunnen kleine schilderijtjes een leuke toevoeging zijn aan de muur. Maar tegenwoordig heb je ook prachtige muurstickers die zorgen voor een leuke sfeer in de kamer. Er zijn ook muurdecoraties van hout te vinden. Dit zorgt voor een natuurlijke en rustige uitstraling. Boekenplankjes zijn ook altijd leuk om op te hangen. Deze heb je in veel verschillende varianten.

Wat leg je op de vloer?

Wat leg je op de vloer

Voor een warme en knusse uitstraling kun je op de vloer een vloerkleed leggen met hoogpolige haren. Dit hoeft helemaal geen groot kleed te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een wat kleiner rond kleed bij het wiegje/ledikant leggen of bij de commode. Zo heb je warme voeten tijdens het verschonen. Gelukkig kun je vloerkleden online heel makkelijk bekijken en kopen. Zo kun je op het gemak in een vrij uurtje eens kijken wat je mooi vindt.

Veiligheid

Wat je ook doet met je kinderkamer, zorg er in elk geval voor dat de kinderkamer veilig is. Dit doe je door geen kleine voorwerpen te laten slingeren en de stopcontacten af te dekken. Kijk uit met scherpe punten in de kamer en zorg ervoor dat de spullen waar een kleine niet bij mag, hoop opgeborgen zijn. Dan kunnen jij en je kleine dreumes zorgeloos genieten van een mooie kamer.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer