Drie snelle recepten voor drukke mama’s
Als moeder bestaat je leven vooral uit werken, regelen, ouderavonden, kinderen ophalen van school en de kinderen naar de sportclub brengen. Kortom druk, druk en nog eens druk. En dan moet je ‘s avonds er ook nog voor zorgen dat iedereen aan tafel zit met een bordje (gezond) eten. Hierbij daarom drie recepten voor een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken zijn, gezond zijn en ook nog eens door de kids gewaardeerd worden.
1. Orzo risotto met paddenstoelen en kruidenkaas
Risotto is door haar zachte smaak vaak favoriet bij kinderen. Deze risotto van orzo maakten we op basis van het recept van Hellofresh. Orzo is sneller klaar dan de meeste rijstvarianten waar je risotto mee maakt. Ideaal dus!
Benodigdheden
- 4 lente-uien
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 4 blaadjes basilicum
- 170 gram Orzo risotto
- 350 gram gemengde paddenstoelen
- 20 gram pompoenpitten
- 75 gram geraspte kruidenkaas ui
- 350 milliliter groentebouillon
- 1 eetlepel roomboter
- peper en zout
Werkwijze
Begin met het maken van de groentebouillon en snij de uiten in ringen en snij het sjalotje, de basilicum en de knoflook fijn. Smelt de helft van de roomboter in een kookpan waar je de sjalot en knoflook snel in bakt. Voeg na ongeveer 2 minuten de risotto toe en laat het een minuutje bakken. Nu is het tijd om de groentebouillon hierover te gieten en laat het in ongeveer 10 tot 12 droog koken. Dek de pan tijdens het koken wel af met een deksel en roer het mengsel af en toe om. Pak een koekenpan en bak daarin de pompoenpitten. Na het bakken haal je ze eruit en bak je in dezelfde pan het restant van de roomboter, met de paddenstoelen en de uien. Na het bakken voeg je dit toe aan de risotto, tezamen met de helft van de kaas. Voeg naar wens peper en zout toe. Nu kun je het op de borden scheppen en afmaken met pompoenpitten, het restant kaas en de basilicum.
2. Fettucine met grana padano
Op zoek naar een snelle en toch gezonde pasta? Probeer deze met cherrytomaatjes eens. Zo maak je een supersnelle ‘saus’ uit de oven. De fettucine kun je uiteraard vervangen door welke pasta dan ook.
Benodigdheden
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 300 gram rode cherrytomaten
- 180 gram fettucine
- 20 gram pompoenpitten
- 2 theelepels oregano
- 75 gram grana padano
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Werkwijze
Kook de fettucine in een pan met 500 ml water. Snijd de ui, de knoflook en de pepers. Neem een ovenschaal en leg daar de tomaten in en besprenkel met balsamicoazijn, de helft van de olijfolie en peper en zout. Zet deze ovenschaal voor een kwartiertje in de oven op 200 graden. Rooster in een hapjespan nu de pompoenpitten en bewaar ze naar het bakken op een bordje. In dezelfde pan bak je in de rest van de olijfolie, de ui, de knoflook, de pepers en de oregano. Voeg de inmiddels gegaarde fettucine toe met de helft van de grano padano. Nu kun je alles op borden verdelen: de fettucine, de geroosterde tomaatjes en de pompoenpitten. Voeg ook de rest van de grana padano toe.
3. Gele paprikasoep met fetakaas en pompoenpitten
Het grote voordeel van soep? Maak een grote pan wanneer je tijd hebt, vries het in en je kunt het gemakkelijk en snel serveren op drukke dagen. Bovendien kun je er ontzettend veel groenten in kwijt, zonder dat de kinderen het door hebben. Deze paprikasoep vinden niet alle kinderen even lekker, maar laat het ze zeker even proeven. Het proberen waard.
Benodigdheden
- 2 gele paprika’s
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje mais
- 20 gram pompoenpitten
- 10 sprieten bieslook
- 1 theelepel komijn en korianderzaad
- 75 gram fetakaas
- 2 stukken naanbrood
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Werkwijze
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de paprika’s en de knoflook fijn. Bak de pompoenpitten en leg ze na het bakken weg. Verwarm nu in een pan de olijfolie en bak de knoflook en de paprika’s. Voeg de komijn en korianderzaad toe en bak een halve minuut. Voeg daarna de mais toe met het inmiddels gekookte water. Voeg ook het bouillonblokje toe. Snijd de bieslook fijn en ook de fetakaas. Bak in een grillpan ondertussen het naanbrood. Haal de pan van het vuur en pureer alles. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Smeer de fetakaas op het naanbrood en vul soepkommen met de soep en daarover de pompoenpitten.
Smakelijk!