KidsPraktischVakantie & Uitjes

Hoe vind je een kindvriendelijke camping?

Judith1196 x bekeken

Een kindvriendelijke camping vinden is soms nog best lastig. Want wat de een kindvriendelijk vindt, is voor de ander misschien helemaal niet zo’n leuke camping. Dus hoe vind je nu de ideale camping die goed past bij alle wensen van het gezin? Hier vind je tips om een kindvriendelijke camping uit te zoeken.

1. Wil je water?

Als je kindjes bij je hebt die jonger zijn dan 4 jaar, wil je ze misschien liever niet vlakbij water hebben. Terwijl dat met oudere kinderen juist weer fantastisch is. Let er dus op of er open water vlakbij je kampeerplek is. Daarbij moet je vooral letten op campings vlak naast een riviertje of ander water. Een zwembad op de camping is over het algemeen wat verder van de kampeerplaatsen en is dus geen probleem. Bepaal dus met je gezin of je wel of niet bij open water wilt kamperen en zoek daarnaar.

2. Een animatieteam of oppas

Er zijn campings met speciale animatieteams om de kinderen bezig te houden. En er zijn ook campings waar je je kind kunt achterlaten bij een soort opvang. Een voordeel is dat je dan ook af en toe echt tijd hebt met zijn tweetjes. Maar misschien vind je dat soort dingen allemaal niet nodig en dan kun je dus een camping kiezen zonder speciale oppasmogelijkheden. Vaak zijn campings met animatieteams wel iets duurder of je moet betalen als je je kind erheen brengt.

3. Afstand tot activiteiten

Als je van plan bent om vaak naar het strand te gaan, kies je natuurlijk een camping bij de kust. Dat geldt ook voor andere activiteiten die je waarschijnlijk veel wilt gaan doen: kies een camping in de buurt. Het is niet praktisch om een camping te kiezen waarvandaan je een heel eind moet rijden om iets leuks te gaan doen.

4. Speeltuin, speeltoestellen etc.

Het is best heel praktisch als je kinderen zichzelf kunnen vermaken op de camping. Kijk dus even welke mogelijkheden er zijn. Een speeltuin of een aantal speeltoestellen zou ideaal zijn om de kinderen bezig te houden. Een voetbalveldje of andere plekken om rond te rennen kunnen ook fijn zijn.

5. Communicatie met andere kinderen

Het is heel praktisch als je kinderen kunnen communiceren met andere kinderen op de camping. In Nederland is dat meestal niet zo’n probleem. Ga je naar het buitenland, dan kun je kijken welke campings veel worden bezocht door Nederlanders. Als je kinderen goed kunnen communiceren met andere kinderen, zullen ze sneller samen gaan spelen. Fijn voor de kinderen én lekker rustig voor jou als ouder.

6. Groot of klein

Of je graag naar een grote of een kleine camping wilt, hangt vooral af van jouw voorkeuren. Misschien vind je een grote camping wel fijn omdat er veel te doen is. Of wil je liever een kleine camping omdat je bang bent dat je kinderen anders verdwalen. Doorgaans is er een simpele vuistregel: hoe kleiner de kinderen, hoe kleiner de camping. Kleine kindjes merken nog weinig van de omgeving en vinden een kleine camping wel prima. Terwijl grotere kinderen meestal ook meer eisen gaan stellen aan hun omgeving.

Een kindvriendelijke camping kan ook kindvriendelijk worden genoemd terwijl jij dat helemaal niet zo vindt. Dat komt omdat iedereen er weer iets anders onder verstaat. Let op met reclameteksten van de campings. Vaak wordt een camping dan al kindvriendelijk genoemd als er alleen maar een speelveldje is. Lees de website van de camping zelf door voordat je beslist of het inderdaad kindvriendelijk genoeg is voor jouw gezin.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer