KidsPraktisch

Krap bij kas? Deze babyspullen kun je huren!

Judith2087 x bekeken

Als je een baby krijgt, kom je allerlei enorme uitzet-lijsten tegen. Je zou eigenlijk vrijwel alles wat maar denkbaar is moeten aanschaffen. Onzin natuurlijk, want heel veel van die items zijn overbodig of gebruik je maar zelden. Maar wat als je wel allerlei spullen nodig hebt, maar je hebt het geld niet? Geen nood: veel van de duurdere babyspullen kun je huren. Daarmee bespaar je al snel honderden euro’s!

Babyspullen die je kort of eenmalig nodig hebt

Wist je dat je best veel babyproducten kunt huren? Voor sommige spullen is dat handig als je ze maar tijdelijk nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan zaken als een babyweegschaal, die je alleen maar hoeft te gebruiken als je kindje niet zo goed groeit. Ook een beval-bad is heel erg duur om aan te schaffen, terwijl je hem maar een keer gebruikt. Huren is dan een heel goed alternatief.

Babyspullen om langer te huren

Er zijn ook verschillende babyspullen die je huurt voor een langere termijn. Denk bijvoorbeeld aan een kolfapparaat, dat je bijvoorbeeld een half jaar lang wilt gebruiken. Veel moeders kopen er een, maar huren is een stuk voordeliger. Ook zaken als een reiswieg, kinderwagen en draagzak kun je goed huren. Je huurt deze babyspullen meestal over een langere periode, maar het kan ook kort. Bijvoorbeeld als je op vakantie wilt en je hebt geen ruimte om de reiswieg mee te nemen, dan kun je hem huren op locatie voor de duur van je vakantie.

Waarom huren?

Soms is het huren van spullen gewoon handiger dan kopen. Dat kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld als je krap bij kas zit en gewoon het geld niet hebt voor grote uitgaven. Maar het kan ook zo zijn dat je het zonde vindt om iets duurs aan te schaffen voor de paar maanden dat je het gebruikt. Als je babyspullen huurt zijn ze altijd in zeer goede staat en zien ze er nog uit als nieuw. Je kunt hier behoorlijk wat geld mee besparen en toch gebruikmaken van de beste spullen voor je kindje.

Het huren van babyspullen is hartstikke handig om geld te besparen. Je kunt eigenlijk alleen de wat duurdere spullen huren, die meestal ook voor vrij korte tijd gebruikt worden. Je zult dus nog steeds zelf dingen moeten aanschaffen, zoals babykleertjes en flesjes. Maar je kunt in elk geval de grotere en duurdere spullen van je baby uitzet checklist schrappen. Het huren van babyspullen voorkomt onnodige uitgaven en je hoeft de spullen ook niet achteraf via marktplaats te verkopen als je ze nooit meer gebruikt. Wel zo handig!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer