DIYPraktisch

Maak zelf creatief speelgoed voor 10-jarigen voor uren speelplezier!

Judith1868 x bekeken

In de vakantie zitten veel kinderen aan de TV gekluisterd. Mogen ze van jou niet bezig met computerspellen of de TV, dan komt gegarandeerd het moment dat ze je melden dat ze zich vervelen. Tsja… je kunt moeilijk de hele vakantie allerlei activiteiten verzinnen, toch? Gelukkig kun je op een heel makkelijke manier zorgen dat je kinderen zich vermaken. Dit uitdagende spel maak je gewoon zelf (nog goedkoop ook!). Het is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar kan heel lang gespeeld worden. Omdat je zelf gekke opdrachten verzint, is het zelfs voor volwassenen leuk om mee te doen!

Spannende toren bouwen
www.frugalfun4boys.com

Wat heb je nodig?

Voor dit spel heb je een aantal dingen nodig. Hierin kun je wel creatief zijn: je kunt alternatieven verzinnen voor de dingen die hier genoemd worden. Soms heb je wel andere dingen in huis die prima werken om dezelfde uitdagingen te bieden. Voor dit spel is gekozen voor de volgende materialen:

  • Plastic bekers
  • Dunne houten latjes
  • Vierkante houten blokjes

Je kunt ook bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van ijsstokjes, al zijn die wat kleiner. Ook lego- of duplo stenen kunnen worden gebruikt. Wees creatief: ook spullen waarvan je het niet verwacht kunnen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan DVD-cases.

diy speelgoed
www.frugalfun4boys.com

Hoe werkt het spel?

Leg alle materialen op tafel en geef je kinderen een opdracht. Bijvoorbeeld: bouw een zo hoog mogelijke toren van de materialen. Uiteraard maak je er een spannende wedstrijd van. Wie weet het hoogste gebouw in elkaar te zetten? Dit zijn mogelijke opdrachten:

  • Maak een bouwsel dat en basis heeft van één enkel blokje
  • Maak een zo hoog mogelijke toren
  • Maak een gebouw met een apart uitsteeksel aan een kant
  • Maak een gebouw dat van beneden smaller is dan van boven
  • Bouw de Eiffeltoren na van deze spullen

Je kunt in principe oneindig veel opdrachten verzinnen die de kinderen moeten uitvoeren. Ze zullen er urenlang zoet mee zijn en jij hebt lekker rust. Of je neemt de uitdaging aan en je doet zelf ook mee!

Dit idee is afkomstig van frugalfun4boys.com, waar je ook nog wat leuke foto’s vindt.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer