FunKidsPraktisch

Met je kinderen naar het bos in de herfst

Judith2031 x bekeken

Er is weinig leuker dan met je kinderen naar het bos gaan in de herfst. Een herfstbos is niet alleen erg mooi, maar er is ook heel veel te ontdekken! Je kunt er ook veel leuke dingetjes vinden waar je thuis decoraties van kan maken of die kunnen dienen als speelgoed. Wil jij meer weten over herfstbossen? Let vooral op déze dingen in het herfstbos!

1. Kastanjes zoeken

Kastanjes zijn heel bijzonder. Ze hebben een harde schil met stekels, maar binnenin zit een prachtige roodbruine noot. Kastanjes zijn niet alleen leuk om decoraties van te maken, maar ook erg leuk om mee te spelen. En je kunt er ook mee knutselen. Zo kun je ze uithollen of er kastanjemannetjes van maken.

2. Eikels zoeken

Eikels zijn ook interessant om te zoeken. Hoewel er recepten met eikels zijn, is het advies om ze maar niet op te eten. Want eikels kunnen in grotere hoeveelheden slecht voor je zijn, zeker als je de verkeerde soort hebt. Maar ze zijn wel heel leuk om mee te spelen. Mooie bruine en groene eikels met de grappige hoedjes kunnen voor veel dingen gebruikt worden.

3. Mooie takken

In het herfstbos vind je meestal best veel takken op de grond. Herfsttakken zijn vaak de basis voor hele mooie decoraties. Je kunt ze bijvoorbeeld versieren met wat kerstlampjes, maar ook los zijn ze vaak prachtig. Kijk vooral of je kronkelige wilgentakken kunt vinden. Laat ook je kinderen lekker meehelpen met het zoeken van geschikte takken voor een mooi herfststuk.

4. Spelen met bladeren

Kun je door een herfstbos lopen en níét spelen met bladeren? Zelfs de meeste volwassenen kunnen de verleiding niet weerstaan. Het heerlijke geknisper, het schoppen in hopen bladeren, elkaar inwrijven met handen vol blad… Heerlijk toch!?

5. Paddestoelen zoeken

Er zijn niet zo heel veel rode paddestoelen met witte stipjes. Maar er zijn wel heel veel andere soorten te vinden in het bos. Vertel wel meteen dat je kinderen ernaar mogen kijken, maar ze zeker niet in hun mond stoppen! Het zijn hele mooie, bijzondere schimmels maar je kunt de meeste beter niet eten.

6. Zoek naar mooie decoraties of bladeren

Een boswandeling in de herfst is natuurlijk al heel leuk. Maar hij wordt nog veel leuker als je je kinderen opdrachten geeft. Bijvoorbeeld om op zoek te gaan naar de juiste ingrediënten voor decoraties. Of door ze erop uit te sturen om mooie bladeren te zoeken. Je kinderen zijn er dol op en je komt met hele mooie herfstspullen terug!

Naar het bos gaan in de herfst is voor veel mensen een mooie jeugdherinnering. Het is dan ook geweldig om dit regelmatig met je kinderen te gaan doen. Het is gezond, mooi en ook nog eens leerzaam. Er is vast wel een mooi bos of natuurgebied in de buurt waar je heen kunt gaan. En anders is er ook nog verbazingwekkend veel te vinden in een stadspark!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer