FunKidsPraktisch

Plezier voor het hele gezin met een Xbox Console

Mamasopinternet1888 x bekeken
xbox gezin

De nieuwste versies van dit allround entertainmentsysteem zijn de Xbox One X en de Xbox One S. De S-variant is groter en de X-variant is weer een stuk sneller. Bij een Xbox console horen natuurlijk de vetste games, en het aanbod aan games is groot. Van schietspellen tot racespellen, van sportspellen tot spellen voor het hele gezin. Niet elke game is geschikt voor kinderen. Let daarom bij de aanschaf van een game goed op PEGI-leeftijdsclassificatielogo’s.

PEGI

Het is niet verstandig dat elk kind alle games die maar beschikbaar zijn spelen. Er zijn games die echt ongeschikt zijn voor kinderen. Enge beelden leiden tot nachtmerries, en de grove taal wordt makkelijk overgenomen door kinderen.

Op de voor- of achterkant van een game staat een PEGI-leeftijdsclassificatielogo. Op dit logo staat een leeftijd; 3, 7, 12, 16 en 18. Het spel is geschikt vanaf de leeftijd die staat vermeld op dit logo. Deze leeftijd is een indicatie of het spel al dan niet geschikt is voor jouw kind.
Als ouders ken je je kind het beste. Ook de aard van het kind kan een belangrijke rol spelen. Jij als ouders kan het beste zelf bepalen of het geschikt is voor jouw kind en PEGI helpt je om een goede aankoopbeslissing te maken.

De leeftijdsindicatie zegt echter niets over de moeilijkheidsgraad van het spel.

5 tips voor kinderen

Met een Xbox console speel je games voor het hele gezin. Voor elk gezinslid is er wel een Xbox game te vinden die leuk is. In dit artikel geven wij 5 tips van games die geschikt zijn voor kinderen, maar die stiekem ook voor papa en mama ontzettend leuk zijn. En zo beleef je met een Xbox console plezier met het hele gezin en ga je de uitdaging met elkaar aan.

Minecraft

Eén van de meest populaire spellen is Minecraft. Minecraft is een openwereldspel waarbij de speler vrij rond kan lopen zonder echt een doel.  Op een uitgestrekt gebied kun je kubusvormige objecten plaatsen en zo bouw je een omgeving met grondstoffen, dieren, tunnels, bergformaties, meren, maar ook met tegenstanders. Je ontdekt grotten en kerkers, bouwt gebouwen en voorzieningen, je delft grondstoffen en je verwerkt deze grondstoffen tot voorwerpen en verslaat daarmee monsters.
De mogelijkheden zijn enorm en daarmee is het spel niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen beleven er veel plezier aan. (PEGI 7).

Fifa 18

Het meest bekende en populaire spel is toch wel het voetbalsimulatiespel Fifa. Met Fifa 18 wordt de scheidslijn tussen de echte wereld en de virtuele wereld nog meer vervaagt door levensechte acties en diepgang van de spelers. Christiano Ronaldo en de andere spelers bewegen en reageren nu net zoals ze in het echt ook doen. Hoe jong of hoe oud je ook bent, dit spel is en blijft voor iedereen leuk! (PEGI 3).

Disneyland Adventure

Ben jij fan van Disneyland? Met deze game beleef je Disneyland op jouw manier, wanneer je maar wilt en gewoon bij je thuis. Is dat niet handig? Reis mee langs 18 beroemde attracties, ontmoet bekende Disneypersonages en verzamel je beloningen. De moeilijkheidsgraad past zich aan op je vaardigheden en daarmee is het geschikt voor het hele gezin. (PEGI 7).

LEGO City Undercover

Xbox heeft ook diverse fantastische games van LEGO. Een daarvan is LEGO City undercover en je verkent een enorme LEGO-stad vol actie en pret. Zorg ervoor dat de ontsnapte Rex Fury achter de tralies verdwijnt en nu voorgoed. Speel undercover en wissel van kostuums zodat je niet herkenbaar bent. Red jij LEGO City van Rex Fury? (PEGI 7).

Zoo Tycoon

Bouw je eigen droomdierentuin met Zoo Tycoon op jouw Xbox One. Jij bent de baas en jij bepaalt welke dieren behoren in jouw ideale dierentuin. Apen, tijgers, leeuwen of pinguïns, zeg het maar. En wat willen de bezoekers nog meer in je dierentuin? Zorg voor voldoende voorzieningen zodat jouw bezoekers zich de hele dag kunnen vermaken. Houd ze tevreden met een restaurant, een speeltuin en alle andere attracties. Zoo Tycoon biedt veel mogelijkheden waarmee kinderen creatief aan de slag kunnen. Of krijg jij ook al zin om een dierentuin te runnen? (PEGI 3).

 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer