PraktischCadeaus vanaf 2 jaarFunKidsTuin

20x leuke speeltenten voor binnen en buiten

Judith1741 x bekeken

Speeltenten voor kinderen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er eenvoudige tafeltenten, die je over je tafel heen gooit om een tent te maken. Maar er zijn ook wigwams, speeltenten, ballenbak-tenten en nog veel meer soorten tenten voor kinderen. Hier vind je 20 voorbeelden van leuke speeltenten voor kinderen.

1. Speeltentje Prinses

Deze prachtige roze kinder speeltent ziet eruit als een prinsessenhuisje. Het is dan ook hét speelgoed voor kleine meisjes. Met zijn afmetingen van 116x116x84 cm is hij ideaal voor dreumesen en peuters.

2. Cars pop-up tent

Een pop-up speeltent kun je opzetten door hem eenvoudig uit de verpakking te halen en los te laten. De flexibele versteviging zorgt ervoor dat de tent vervolgens in een wip zichzelf opzet. Deze leuke tent heeft het thema Cars.

3. Planes ronde speeltent

Deze ronde tent heeft een verstevigend ‘achterroer’ dat de tent overeind houdt. Leg je die plat, dan kun je het tentje ook plat maken en inpakken. Zo neemt het weinig ruimte in, terwijl het wel veel speelplezier oplevert.

4. Roze speeltipi

Deze leuke en eenvoudige tipi is felroze, maar is ook verkrijgbaar in felblauw. De kinder speeltent is gemaakt van glad polyester met stevige plastic tentstokken. Een prachtig speeltentje, ook om te gebruiken als decoratie in de kinderkamer.

5. Tafeltent Manege

De tafeltent is een eenvoudig tentdoek dat je over de tafel kunt gooien. Die verandert daardoor in een gezellig tentje. Heerlijk voor kinderen in te spelen én handig voor de ouders omdat de tent in een wip klaar is. Let wel op de kwaliteit, want die is niet altijd even goed.

6. Indianentipi

Een tipi is pas echt een tipi als hij eruitziet als een indianentent, toch? Dat lukt zeker met deze tipi. Hij is gemaakt van gladde stof met plastic tentstokken. Door het design zal je kind genieten van allerlei leuke indianenspelletjes in de speeltipi.

7. Dierenarts tent

Deze kinder speeltent heeft een klassiek huisjes-model. De tent bestaat uit plastic tentstokken met verbindingsstukjes. Het tentdoek is voorzien van een prachtige print, waardoor je je zowel buiten als binnen in een dierenarts-praktijk waant.

8. Speeltent met ballen

Dit leuke speeltentje bestaat uit twee gebogen tentstokken die door het tentdoek heen gestoken kunnen worden. Door het doek vanboven vast te knopen ontstaat een mooi, stevig tentje. Het wordt geleverd met 30 ballenbak-ballen om mee te spelen.

9. Pop-up tent Kasteel

Deze mooie kasteeltent is eenvoudig, maar ook mooi. Het tentje is eenvoudig op te vouwen en heeft geen losse tentstokken. Door het tentje uit de verpakking te halen en los te laten, richt hij zichzelf automatisch op. Handig om mee te nemen dus.

10. Pop-Up Cars auto

Dit bijzondere pop-up speeltentje heeft geen standaard vorm. Het bestaat uit soepele buisjes die, als je ze loslaat, opveren in de vorm van de bekende Cars-truck. Je kunt het tentje ook eenvoudig weer invouwen en in de verpakking stoppen.

11. Speelhuis met ballenbak

Dit mooie speelhuisje heeft een hoge instap. Daarom fungeert het ook prima als een mobiele ballenbak. Het tentje is eenvoudig te verplaatsen. Het wordt geleverd met 200 ballen, al passen er gemakkelijk nog meer ballen in.

12. Leger schommeltent

Deze schommeltent is gemaakt om over een schommel heen te passen. Natuurlijk moet je de afmetingen even nameten bij je schommel om te zien of het past. De tent is van stevig materiaal in een stoere legerprint. Deze speeltent voor buiten is degelijk en gaat lang mee.

13. Roze speeltipi

Deze mooie roze tipi is gemaakt van stevige stof. Dat geeft de tent ook een heel andere uitstraling. Het is een geweldige tipi speeltent, maar hij dient ook heel mooi als decoratie in de kinderkamer of babykamer.

14. Speeltent piratenschip

Dit mooie speeltentje heeft een stevig plastic frame van in elkaar gestoken tentstokken. Het tentje heeft twee deuren en heeft een echte bootvorm. Het design spreekt tot de verbeelding en het biedt uren speelplezier.

15. Tipi met houten stokken

Deze stoere tipi speeltent is gemaakt van dikke houten stokken met een stevige stoffen cover. Dat maakt deze speeltipi erg stevig en robuust. De tent is mooi om in te spelen, maar ook heel mooi als decoratie in de kinderkamer.

16. Speeltent Snappy

Snappy is een grappige krokodillenkop. Het is een klein tentje waar je leuk in kunt spelen. En natuurlijk spreekt het krokodillenthema met ingang door de bek ook enorm tot de verbeelding.

17. Speeltent met zandbak

Niet alle speeltenten zijn geschikt om buiten te gebruiken, maar deze is ideaal voor kinderen om buiten te kunnen spelen in de schaduw. De tent wordt geleverd met een zandbak-schelp die je kunt vullen met water of zand. De tent is ideaal voor peuters en kleuters om lekker comfortabel en veilig buiten te spelen.

18. Speelpaviljoen

Dit prachtige blauwe paviljoen is zowel voor binnen als buiten geschikt. Het tentje bestaat uit een stevig lattenframe met stoffen doek en speelzeil. Het paviljoen heeft zelfs gordijnhorren om je kindje ongestoord te laten spelen. De speeltent voor buiten is ideaal voor baby’s en jonge kinderen, maar is ook voor grotere kinderen nog erg leuk.

19. Tent met kruiptunnel en ballenbak

Deze mooie constructie is iets waar veel ouders fan van zijn. Het is een klein tentje dat bestaat uit horrengaas, dat fungeert als ballenbak. Het is bereikbaar via een aansluitend tentje en een kruiptunnel. Dat is niet alleen erg leuk voor kinderen, maar zo verspreiden de ballen zich ook niet zo snel door huis of tuin.

20. Indianen tipi met verlichting

Deze stoere tipi speeltent is anders dan andere speeltenten. Niet alleen heeft hij een bijzonder stevig houten frame, maar ook ziet hij er echt als een indianentipi uit. De randen LED verlichting geven nog extra stijl en meer speelplezier.

Speeltenten zijn geweldig speelgoed voor vrij spel. Hierin kunnen kinderen zich terugtrekken om rustig te spelen. Bovendien is het natuurlijk ook leuk om samen met andere kinderen mooie verhalen en spellen te bedenken in de tent.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer