PraktischVakantie & Uitjes

Top 6 supergave tropische zwembaden in Nederland

Judith4881 x bekeken

Het ene zwembad is het andere niet. Waar het ene zwembad vooral uitblinkt in stoere glijbanen, is het andere meer gericht op baantjeszwemmers. Er zijn kinderzwembaden, grote-mensenbaden, relax-baden, sauna-baden… Maar ja, wat moet een zwembad nu eigenlijk precies zijn? Wij vonden deze top 7 supergave tropische zwembaden in Nederland, die zowel voor ouders als kinderen bedoeld zijn. Mét uiteraard een flinke dosis glijbanen en wildwaterbanen!

1. Tiki-bad Duinrell (Wassenaar)

Veel gezinnen die naar Duinrell gaan, willen ook naar het Tiki-bad. Geen wonder, want dit is een geweldig zwemparadijs, zelfs het leukste van Nederland! Gelukkig kun je ook kaartjes kopen voor alleen het zwembad, want meestal red je het niet om zowel het pretpark als het zwembad in één dag goed te bewonderen. Het zwembad is voorzien van een grote hoeveelheid gave glijbanen, wildwaterbad, kinderbadjes… Kortom: hier kun je je met het hele gezin gemakkelijk een dagje vermaken!

Tikibad duinrell
www.duinrell.nl

2. Sportiom (Den Bosch)

In Den Bosch vind je het prachtige sportzwembad Sportiom. Dit bad is heel bijzonder vormgegeven, want het lijkt alsof je in een grottenstelsel aan het zwemmen bent. De grootste attractie in dit zwembad is wel de vulkaan-glijbaan, die is voorzien van een nieuwe futuristische verflaag die zorgt dat het lijkt alsof je veel sneller gaat dan je werkelijk gaat. De glijbaan is perfect veilig, maar geeft je wel een bijzonder wilde en snelle sensatie.

Zwembad sportiom
www.sportiom.nl

3. Splesj (Hoeven)

Splash is een heel bijzonder zwembad. Het is namelijk voorzien van allerlei bijzondere en moderne water-attracties, die je nergens anders kunt vinden. De topper is wel de wildwaterglijbaan, waarmee je eindigt in een grote draaikolk. Voor kleinere kinderen is er het spray-park, waarmee ook de kleintjes zich gemakkelijk een hele dag kunnen vermaken.

splesj
www.anwb.nl

4. Landal Het Vennenbos (Hapert)

Veel van de beste zwembaden van Nederland zijn onderdeel van vakantieparken of attractieparken. Niet zo gek, want het zwembad fungeert als trekpleister en moet dus ook echt goed zijn. Dat geldt zeker voor dit zwembad, waar je verschillende wilderwaterbanen en glijbanen tegenkomt. Je hoeft niet perse een plekje in het vakantiepark geboekt te hebben om naar dit supergave zwembad te kunnen, je kunt telefonisch melden dat je komt voor het zwembad.

landal
www.landal.nl

5. De Eemhof (Zeewolde)

Ook hier gaat het weer om een vakantiepark waar een supergaaf zwembad bij hoort. CenterParcs staat bekend om het AquaMundo, dat bij De Eemhof wel wat extra aandacht heeft gekregen. Zo is er een ‘vrije val’ glijbaan van 11 meter hoog, een woeste wildwaterbaan en je kunt er snorkelen en duiklessen nemen. Het bad is ook apart te bezoeken, maar dan moet je wel reserveren van tevoren.

De eemhof
www.centerparcs.nl

6. De Tropicat (Oosterhout)

De Tropicat hoort bij een vakantiepark, maar is ook apart te bezoeken, zonder reservering. Het bad is niet alleen leuk vanwege het zwemmen (hoewel een 20 meter lange glijbaan, een wildwaterbaan en een stroomversnelling dat natuurlijk wel aantrekkelijk maken). Het complex huisvest namelijk ook nog allerlei andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld midgetgolf of bowlen en er is een aantal speeltuinen. Vanalles te doen dus in dit prachtige zwembadcomplex.

Tropikat zwemparadijs
www.roompotzwemparadijs.nl

Deze 6 supergave zwembaden zijn absoluut een bezoekje waard als je er in de buurt bent. Het is ook heel leuk om te doen als kinderuitje, wanneer je niet op vakantie gaat. De zwembaden zijn allemaal geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, want er zijn overal peuterbadjes. En natuurlijk blijven ze leuk tot ver nadat je met pensioen bent gegaan! Welk zwembad vind jij het leukst?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer