KidsPraktisch

De Week van het geld geeft ook tips aan ouders

Mamasopinternet1866 x bekeken
Week van het geld

Hoewel wij als volwassenen dagelijks omgaan met geld, is dit voor kinderen echt iets wat ze moeten leren. Maar hoe ga je hier als ouder mee om? Om ze financieel bewust(er) te maken, is deze week van 14 tot en met 18 maart de Week van het geld georganiseerd. Tijdens deze week worden er voor basisschool leerlingen verschillende activiteiten georganiseerd zoals gastlessen door financiële professionals en workshops. Ook worden er relevante tips gegeven aan ouders.

Tips voor zakgeld

Als ouders kan je thuis al actief aan de slag met geld. Welke afspraken heb je bijvoorbeeld gemaakt als het gaat over het zakgeld? De Week van het geld geeft hiervoor de volgende tips:

  1. Geef contant geld. Door het geld vast te hebben en te kunnen bekijken, leert je kind de waarde van het geld te kennen.
  2. Zorg voor een mooie spaarpot. Het is leuk om hier het zakgeld iedere keer weer in op te bergen.
  3. Zorg voor regelmaat. Geef je kind een vast bedrag op een afgesproken dag.
  4. Maak afspraken. Het is belangrijk om duidelijk te zijn over het zakgeld. Wat mag er wel of niet mee gedaan worden? Wees ook streng. Op = op
  5. Gebruik het niet als straf of beloning.
  6. Spaar voor een doel. Spreek met je kind af waar hij of zij voor spaart.

Weet hoe je kinderen denken over geld

Wat betekent geld voor jouw kinderen? Maakt geld hen gelukkig? Dit zullen geen vragen zijn die je dagelijks aan je kinderen stelt terwijl de perceptie van geld door de jaren heen bij hen zal veranderen.  In onderstaand filmpje worden dit soort vragen in het kader van de Week van het Geld  gesteld aan kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer