Praktisch

5 tips tegen vliegen in huis

Judith1034 x bekeken

Viegen in huis zijn erg vervelend. Ze zoemen rond je hoofd en gaan met hun vieze pootjes overal op zitten. Met name in de buurt van eten is dat natuurlijk onhygiënisch. Daarom wil je het liefst geen vliegen in huis. Dit zijn 5 tips tegen vliegen in huis.

1. Installeer goede horren voor de ramen

Er zijn horren in allerlei soorten en maten. Bij horren is het zeker zo dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Goedkope horren zijn gewoon minder stevig en gaan sneller kapot. Zeker als je kinderen hebt, die toch wat minder voorzichtig zijn met horren dan volwassenen. Kies dus liever voor goede horren voor de ramen. Natuurlijk kies je een type hor dat goed sluit als het raam geopend is.

2. Bescherming voor de deur

In de zomer heb je waarschijnlijk graag je deuren open. Dat heeft echter als nadeel dat vliegen naar binnen kunnen komen. Je kunt kiezen voor een hordeur, maar er zijn ook andere opties. Een goed vliegengordijn kan bijvoorbeeld ook goed werken tegen vliegen. Kies een manier om vliegen buiten te houden die ook past bij je gezin.

3. Maak gebruik van grootmoeders tips

Grootmoeders tips tegen vliegen werken vaak nog prima. Er zijn veel huis-tuin- en keukentips te vinden tegen vliegen. Zo kun je bijvoorbeeld plastic zakjes met water bij je deuren hangen. Het is niet gegarandeerd dat het werkt, maar je kunt het allicht proberen.

4. Vliegen vangen in huis

Heb je vliegen in huis? Probeer ze zo snel mogelijk te vangen. Anders heb je kans dat ze zich, bijvoorbeeld in de vuilnisbak, enorm gaan vermenigvuldigen. Vliegen kun je natuurlijk platslaan met een (elektronische) vliegenmepper. Maar je kunt ze ook levend vangen. Zet een beker of glas over de vlieg heen en schuif er dan een papiertje onder. Zo zit de vlieg gevangen en kun je hem eenvoudig buiten brengen.

5. Dek voedsel af

Er zijn niet veel mensen die nadenken over de vraag waarom vliegen eigenlijk binnenkomen. Maar vliegen kunnen goed ruiken en ze komen af op de geur van voedsel. Sommige vliegen komen af op zoetigheid, andere komen af op de geur van vlees of rottend fruit. Dek voedsel vooral in de zomer goed af, zodat er weinig geur vanaf komt. Gooi restjes, vlees en oude groenten of fruit direct buiten in de GFT container en niet binnen in een bakje.

Vliegen in huis zijn vervelend. Gelukkig helpen deze tips tegen vliegen in huis goed om te voorkomen dat ze binnen komen. En komen ze toch binnen, dan krijg je ze er wel weer uit. Heb je extreem veel last van vliegen? Dan is het verstandig om uit te zoeken wat de oorzaak is.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer