DIYFunPraktisch

Zelf een halloweenpompoen maken met je kinderen

Judith1359 x bekeken

Halloween komt alweer dichterbij. Steeds meer mensen in Nederland vieren dit feest op 31 oktober. Het is sowieso natuurlijk de tijd voor pompoenen, lampionnetjes en herfstitems. Heb jij zin om een mooie halloweenpompoen in huis te zetten? Ga dan niet meteen naar de winkel! Dit is namelijk een geweldig leuk DIY project samen met de kinderen!

Wat heb je nodig voor een halloweenpompoen?

Je hebt maar heel weinig spullen nodig voor een stoere pompoen. Dit sowieso:

  • Een mooie, grote pompoen (of elk kind een kleine). Kies niet voor eetbare pompoenen, want die zijn veel duurder en bovendien is het natuurlijk zonde om die te gebruiken.
  • Voor elk kind een metalen lepel
  • Een groot, stevig mes (mag ook een broodmes zijn, zolang het maar scherp genoeg is)
  • Een stevig aardappelschilmesje
  • Eventueel een appelboor, maar die is niet perse nodig
  • Een lichtje voor in de pompoen. Dit kan een kaarsje zijn, maar er zijn ook leuke oranje LED-lichtjes die veiliger zijn (en minder stinken).

De pompoen klaarmaken

Je begint met de bovenkant van de pompoen af te snijden met het grote mes. Je snijd een cirkel rond de steel. Het gat moet niet al te groot zijn, maar wel groot genoeg om er goed met je vuist doorheen te kunnen.

Laat de kinderen de pompoen vanbinnen uithollen met de lepels. De pitten hangen als het ware aan draden, die je los kunt schrapen. Zorg dat de binnenkant van de pompoen helemaal schoongeschraapt is.

Snijd met het kleine mesje vanaf de buitenkant ogen en een mond in de pompoen. Let op: hier is zowel kracht als geduld voor nodig. Pompoenschil is behoorlijk hard, maar je komt er wel doorheen als het mesje scherp genoeg is. Een appelboor kan een goed beginnetje opleveren.

Zet een lampje in de pompoen. Wil je een kaarsje gebruiken, dan moet je meestal even wat zand of grond in de pompoen leggen zodat het kaarsje goed stabiel staat. Zet de bovenkant terug op de pompoen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer