GezondheidKinderenPraktisch

Zo maak je tandenpoetsen leuk voor kinderen!

Mamasopinternet1 comment1303 x bekeken
Tandenpoetsen kinderen

Tandenpoetsen is een gewoonte die alle kinderen aan moeten leren. Kinderen zitten vol in de groei en zullen iedere dag weer iets nieuws leren. De meeste dagelijkse routines zullen maar als saai gezien worden en niet als iets uitdagends.

De een gaat hier makkelijker mee om dan de ander. Hoe dan ook, het is belangrijk dat kinderen leren plezier te hebben in tandenpoetsen. Dit heeft alleen maar voordelen voor de toekomst.

Jouw voorbeeldrol als grote invloed op het poetsgedrag van je kind

Kinderen zien ouders als hun grote voorbeeld. Dus als zij zien hoe jij zelf dingen doet, is de kans groot dat ze jouw gedrag gedeeltelijk gaan overnemen. Denk hierbij aan je manier van praten, je lach en je dansjes tijdens jullie dagelijkse danssessies.

De eerste 3 jaar zal je je kind nog ondersteunen, door zelf het gebit van je kind te poetsen. In die eerste 3 jaar gaat je kind jou gedrag observeren. Zorg ervoor dat je het gebit van je kind 2 keer per dag poetst met een kindertandenborstel. Het liefst 2 minuten per keer. Als je deze gewoonte aanhoudt, zal je kind begrijpen dat dit normaal is.

Tandenpoetsen met een Oral-B kindertandenborstel

Ook van mening dat je kind dagelijks een Disney feestje verdiend? Laat je kind dan tandenpoetsen met een Oral-B kindertandenborstel. Disney motiveert kinderen op alle mogelijke positieve manieren. Een kindertandenborstel van Oral-B draait in totaal 7600 roterende bewegingen per minuut.

Op de Oral-B kids tandenborstel zit een bijpassende Oral-B kinderopzetborstel. Deze is klein, rond en zacht. Precies goed voor een kindergebit. Een elektrische kindertandenborstel dient gebruikt te worden tot je kind klaar is met het wisselen van het melkgebit.

Extra feest met de Oral-B Kids Disney Magic Timer App

Ben jij al van plan om een Oral-B elektrische kindertandenborstel aan te schaffen voor je kind? Dan bestaat er nog een extra foefje om het Disney feestje nog een klein beetje groter te maken. De Oral-B Disney Magic Timer App.

In de Oral-B Kids App krijgt je kind zijn of haar favoriete Disney-figuren te zien. De figuren komen terug in de spelletjes die gespeeld worden. Deze spelletjes bevorderen de manier van poetsen.

Plakverklikkers voor een kleurrijke beleving

Misschien ben je er nog niet echt bekend mee, maar het is zeker te weten boeiend en doeltreffend. Een plakverklikker is een soort van pilletje die op de tong gelegd wordt. Door de aanraking met speeksel lost het pilletje op. Je kind kan over het gebit wrijven met de opgeloste substantie. Tandplak wordt rood van kleur. Zo kan je kind zelf controleren waar er nog goed gepoetst moet worden. Er zit vaak ook een lekker smaakje aan, dus je kan het eigenlijk vergelijken met een onschadelijk snoepje.

 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

1 Comment

  1. Ik geloof ook dat je een voorbeeld moet zijn voor je kinderen om ze goed aan het poetsen te krijgen. Toen ik een mooie elektrische tandenborstel voor mijn zoon kocht, vond hij het gelijk leuker om zijn tanden te poetsen. Wees daarnaast consequent en kijk na of ze goed gepoetst hebben.

Reageer