Praktisch

5 redenen waarom je zoveel mogelijk foto’s moet maken van je kinderen

Mamasopinternet2274 x bekeken
foto's maken kinderen

Moet je als ouder nu wel of niet veel foto’s van je kind maken? Het is een vraag die steeds vaker naar boven komt. Sommige mensen waarschuwen dat je je als ouder moet richten op het moment zelf, en niet op de camera. Maar het maken van foto’s zorgt er juist voor dat je bezig bent met je kind en geniet van de momenten die jullie samen delen. Er zitten ontzettend veel voordelen aan het maken van veel foto’s van je kind! Cameratools.nl legt je uit wat deze voordelen zijn.

Zie je kinderen groeien

Het leven kan soms ontzettend hectisch zijn, en je kinderen houden nooit op met groeien. Het is moeilijk om je altijd bewust te zijn van de kleine veranderingen die je kinderen doormaken. Wanneer je regelmatig leuke momenten van je kinderen fotografeert kun je terugkijken op hoe ze zich hebben ontwikkeld. Zo heb je nooit het gevoel dat je door alle drukte belangrijke veranderingen mist.

Een cadeau voor je kinderen

De foto’s die je van je kinderen maakt zijn niet alleen voor jezelf. Het is ook voor de kinderen zelf leuk om terug te kijken naar vroegere vakanties, uitjes en verjaardagen. Zelfs foto’s van een doordeweekse middag zijn leuk om terug te zien. Het terugkijken van foto’s is bovendien een leuke activiteit voor heel de familie. Kijk bijvoorbeeld op nieuwjaarsdag met zijn allen terug op het vorige jaar door middel van een fotoshow.

Perfecte decoratie

Je wilt je kinderen natuurlijk zoveel mogelijk in het zonnetje zetten. Foto’s van je kinderen zijn een perfecte decoratie voor aan de muur. Belangrijk voor decoratieve foto’s is dat je een goede camera gebruikt. Zo kun je foto’s maken in een stijl die bij je interieur past, en kun je ze met de beste kwaliteit laten drukken. Dan heb je een mooi, eigengemaakt, pronkstuk aan de muur hangen. We hebben in een eerder artikel overigens al eens 5 leuke kinderkamer muur ideeën op een rijtje gezet.

Terugkijken op het verleden

We vinden het allemaal belangrijk om een idee te hebben over ons verleden en over onze familie. Wanneer je veel foto’s maakt van je kinderen zullen er ongetwijfeld foto’s tussen zitten van belangrijke mensen uit het leven van je kind. Of dat nu opa’s en oma’s zijn, ooms en tantes of andere kennissen. Het is voor je kinderen, wanneer ze volwassen zijn, alleen maar fijn om terug te kunnen kijken op momenten met dierbaren. Zo hebben ze een duidelijk beeld van hun geschiedenis en de familie waar ze uit komen.

Een leuke activiteit

De meeste foto’s die je van je kinderen maakt zullen alledaagse, onverwachte foto’s zijn. Het is echter ook leuk om een heuse fotoshoot met je kinderen te houden. Ze kunnen zich verkleden en misschien zelfs schminken, en vervolgens samen met jou leuke foto’s maken. Zo leren ze ook nog iets over fotografie en je hebt herinneringen aan een dag vol poseer pret.

Wanneer je je kind regelmatig fotografeert kan dat op het moment zelf voor plezier zorgen, maar ook in de toekomst. Jij en je kinderen hebben tastbare herinneringen om op terug te kijken. Je kunt je kinderen betrekken bij het maken van de foto’s waardoor jullie samen een leuke activiteit hebben en er in de toekomst ook nog plezier van hebben. Het maken van foto’s van je kinderen kent dus veel voordelen voor het hele gezin. Zorg er overigens wel voor dat je een goede camera hebt, bijvoorbeeld een spiegelreflex camera.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer