GezondheidPraktisch

5 x Je huis veilig houden voor het hele gezin

Mamasopinternet1366 x bekeken

Je huis is een veilige haven. Een plek waar je kinderen veilig zijn voor alle kwaad van buitenaf. Desalniettemin liggen er ook binnenshuis gevaren op de loer die gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Dus hoe houd je je huis nu schoon en veilig voor het hele gezin?

 1. Voorkom verspreiding van vuil
  Na intensief buitenspelen staan de stralende gezichtjes wachtend aan je voordeur en voordat je het weet ligt het hele huis vol modder. Behalve extra schoonmaakwerk levert dit ook het risico van verspreiding van eventuele bacteriën op. Zorg dus voor een goede spaghettimat aan de deur en biedt voldoende mogelijkheid om vieze schoenen, broeken en jassen aan de kant te zetten voor een schoonmaakbeurt.
 2. Antibacteriële handzeep
  Nog een manier om de verspreiding van eventuele bacteriën te voorkomen is het gebruik van een antibacteriële handzeep. Verschillende merken bieden deze zeep aan in allerlei varianten. Let wel: gebruik deze zeep alleen wanneer het echt nodig is! Naast schadelijke bacteriën doodt het namelijk ook bacteriën die ons lichaam nodig heeft. Overbodig veel (dagelijks) gebruik leidt tot een verlaagde natuurlijke weerstand en hierdoor weer een verhoogd risico op virus infecties.
 3. Verzacht harde vloeren
  Een vluchtige val van de trap op een harde tegelvloer kan tot gevaarlijke uitkomsten leiden. Het aanschaffen van een traphekje kan veel mogelijke problemen voorkomen, maar ook zonder de hoogte-factor is een val op een harde ondergrond logischerwijs pijnlijker en vaak ook schadelijker dan een val op zachte ondergrond. Zorg dan ook dat je risicoplekken op koude tegels of hard beton afdekt met een zacht kleed of een andere verzachtende vorm om een eventuele val te breken.
 4. Installeer extra beveiliging
  Vele huizen zijn standaard voorzien van een brandalarm en de nodige inbraakbeveiliging. De koolstofmonoxide meter wordt daarentegen minder vaak als standaard aangeschaft. Koolstofmonoxide is een dodelijk en onzichtbaar gas. Je ruikt het niet, proeft het niet en elk jaar sterven er 10 tot 20 mensen in Nederland aan koolstofmonoxidevergiftiging. Een koolstofmonoxide meter houdt je gezin veilig en alarmeert je op tijd!
 5. Gebruik zo min mogelijk chemische producten
  Chemische producten kunnen tot allergieën, huidirritatie of zelfs vergiftiging leiden. Natuurlijk is het van belang om je chemische producten buiten handbereik van kinderen te bewaren. Maar wat als je het gebruik hiervan gewoon zoveel mogelijk probeert te voorkomen? Veel schoonmaakproducten hebben ook een variant van natuurlijke oplossingen met hetzelfde effect. Het gebruik van spiritus om strepen op de ramen te voorkomen kan bijvoorbeeld gemakkelijk vervangen worden door het na-poetsen van de ramen met een oude krant.

Welke extra maatregelen neem jij om je huis veilig te houden?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer