FunOverigePraktisch

8 leuke ideeën voor een kinderfeestje

Judith1195 x bekeken

Een kinderfeestje organiseren is best lastig. Of het nu het eerste kinderfeestje is of misschien al het 10e of 12e: elk jaar sta je weer voor de uitdaging. Wat ga je doen met de kinderen? Ga je alles zelf doen, of besteedt je ook dingen uit? En hoeveel mag zo’n kinderfeestje kosten? Dit zijn 8 leuke en originele ideeën voor een kinderfeestje in de basisschool leeftijd.

1. Themakist of themabox

Wil je het kinderfeestje graag in een bepaald thema vieren? Dan kun je gemakkelijk een themakist of themabox bestellen. Daarin zitten dan allerlei spulletjes die te maken hebben met het thema. Super handig, je hoeft er niet over na te denken en het ziet er geweldig uit. Vaak horen er ook printables bij en kun je bepaalde spelletjes in het thema doen. Zo heb je snel en gemakkelijk een compleet aangekleed feestje.

2. Kinderdisco

Kinderen zijn meestal dol op muziek en dansen. Dat begint al heel jong, zelfs peuters zijn er al gek op. Een kinderdisco is dus vaak een groot succes! Let erop dat de disco past bij de leeftijd van je kind. Voor verschillende leeftijden zijn er verschillende soorten kinderdisco’s te regelen. Het handig is: er komt iemand bij jou thuis om alles te organiseren. Jij hoeft alleen maar te zorgen voor genoeg ruimte. Het hele entertainen, opbouwen en afbreken gebeurt door iemand anders. Lekker rustig voor jou dus!

3. Check Disney films

Jouw kind is vast fan van een of andere Disney film. Check even hoe het staat met klasgenootjes. Zijn ze allemaal even gek op de betreffende film of serie? Dan kun je het feestje organiseren in dat thema. Super leuk en de kinderen vinden het fantastisch. Je vindt meestal heel veel spulletjes in de populaire thema’s gewoon in de winkel of online.

4. Ballenbak / springkussen huren

Je kunt tegenwoordig vrij gemakkelijk een ballenbak of springkussen huren. Je moet er natuurlijk wel een beetje in de buurt blijven, maar verder vermaken de kinderen zich daar uitstekend zelf. Je hebt voor weinig geld en met weinig moeite een geweldig kinderfeest in elkaar gezet.

5. Bosfeestje

Wil je graag buiten een activiteit ondernemen? Ga met de kids naar het bos! Je kunt er allerlei leuke bosspellen doen. Of je gaat naar een bijzonder bos, bijvoorbeeld een Avonturenbos of een Klimbos. Wel rekening houden met de leeftijd van de kinderen die op het feestje komen natuurlijk!

6. Lekker zwemmen

Vroeger stond het heel vaak op de uitnodiging: neem je zwemspullen mee… Tegenwoordig doen veel ouders er een beetje moeilijk over, omdat je de kinderen misschien niet allemaal tegelijk in het oog kunt houden. Daarom wordt geadviseerd om zwemfeestjes alleen te doen als alle kinderen een zwemdiploma hebben. Verder is het misschien fijn als er een extra begeleider bij is, bijvoorbeeld een extra moeder. Ga naar een gaaf tropisch zwembad, dan weet je zeker dat de kids zich uitstekend vermaken.

7. Proefjes, goochelen of een andere workshop

Het is helemaal in om een workshop te regelen op een feestje. Denk bijvoorbeeld aan een workshop van een professor, die leuke wetenschappelijke proefjes met de kinderen gaat doen. Of haal een goochelaar in huis en laat de kinderen oefenen met een leuke goocheltruc. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke workshops te bedenken om te doen tijdens het kinderfeestje.

8. Pyjamafeestje

Een pyjamafeestje is natuurlijk ook geweldig. De kinderen mogen blijven logeren. Lang opblijven, stiekem snoepen in bed, een film kijken tot diep in de nacht… dat hoort er allemaal bij. Het is verstandig om niet teveel kinderen uit te nodigen, want anders is het snel te druk. 

Het is best lastig om elk jaar weer iets nieuws te bedenken voor een kinderfeestje. Heb je eenmaal een echt succesnummer ontdekt, dan is er best kans dat je dat meerdere jaren achter elkaar kunt blijven gebruiken. Maar met deze 8 leuke ideeën voor kinderfeestjes ben je voorlopig nog wel even zoet.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer