PraktischOverige

Geld besparen door aanbiedingen: 6 tips

Mamasopinternet1099 x bekeken
Geld besparen door aanbiedingen 6 tips

Geld besparen doen we allemaal graag. En als je iets goedkoper kunt krijgen, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. Toch zijn er veel mensen die dénken dat ze geld besparen, terwijl ze in feite juist meer uitgeven dan ze van plan zijn. Hoe dat komt? Met deze 6 tips leggen wij alles uit over geld besparen door optimaal gebruik te maken van aanbiedingen.

Tip 1. Gebruik folders van tevoren

Bekijk jij pas wat de aanbiedingen zijn als je de winkel al binnenloopt? Dan zul je een stuk impulsiever zijn als het gaat om aanbiedingen. En impulsief is helaas zelden geld besparend. Het is daarom beter om van tevoren al de folders te lezen van de winkels in je buurt. Check bijvoorbeeld de Plus folder alvast thuis als je regelmatig boodschappen doet bij de Plus.

Tip 2. Denk na over wat je nodig hebt

Sommige folders brengen je nogal in de verleiding. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat er allerlei lekkers wordt aangeboden. Maar bijvoorbeeld de folder van de Aldi bevat ook veel interessante producten, zoals gereedschap, kleding en knutselspullen. Lees de folder goed door en markeer de producten waarin je geïnteresseerd bent. Vraag je dan af of je het item nu wilt kopen, of dat het verstandiger is om nog even te wachten. En heb je het wel echt nodig?

Tip 3. Maak een eetschema met aanbiedingen

Wil je geld besparen op je boodschappen, dan maak je van tevoren alvast een schema wat je de komende dagen wilt eten. Maak daarbij gebruik van de folders. Je kunt je eetschema aanpassen aan de hand van de aanbiedingen. Kies bijvoorbeeld gerechten met groenten die in de aanbieding zijn. Ook aanbiedingen van vlees en vis kunnen je heel wat geld besparen. Door een eetschema te maken aan de hand van aanbiedingen, zie je ook al snel welke aanbiedingen je wel of niet nodig hebt die week. Het schema en de boodschappenlijst maken het ook een stuk gemakkelijker om boodschappen te doen met je kinderen.

Tip 4. Let op met ‘kopen in het groot’

Er zijn veel aanbiedingen die grotere volumes goedkoper maken. Bijvoorbeeld 2+1 gratis. Deze acties verleiden je om meer items te kopen dan je eigenlijk van plan was. Soms is dat prima, bijvoorbeeld van lang houdbare producten waarvan je zeker weet dat ze wel op gaan. Maar vooral bij verse producten moet je altijd nadenken over de vraag of je het wel op gaat krijgen. Als je een gedeelte van je producten weer weg moet gooien omdat het over de datum gaat, had die aanbieding dus voor jou geen enkele zin.

Geld besparen aanbiedingen

Tip 5. Vergelijk merken en huismerken

De meeste aanbiedingen gelden voor A-merken. Ten eerste zijn deze het bekendst en ten tweede zijn ze duurder. De winstmarge is groter en dus kan er ook gemakkelijker korting worden gegeven. Sta je eenmaal in de winkel, kijk dan altijd hoe groot het verschil in prijs is tussen het A-merk in de aanbieding en het huismerk dat niet in de aanbieding is. Soms is het huismerk zelfs nog een stuk goedkoper wanneer het A-merk in de aanbieding is.

6. Speciaal rijden voor aanbiedingen?

Sommige mensen zijn zo overtuigd van het voordeel van aanbiedingen dat ze bereid zijn een stuk verder te rijden naar de winkel met de aanbieding. Reken altijd uit of dit voordelig is. Ga je op de fiets, dan kijk je eigenlijk alleen naar de hoeveelheid tijd die de omweg je kost. Maar rijd je met de auto, dan tel je daar ook de benzineprijs bij op. Is jouw plaatselijke buurtsuper aan de dure kant, dan kan het lonen om in de stad boodschappen te halen. Maar heel vaak is een omweg niet lonend en raak je meer kwijt aan benzine dan het oplevert in korting.

Geld besparen door aanbiedingen lukt alleen als je het slim aanpakt. Als je gewoon blindelings de aanbiedingen grijpt die je aanspreken, kunnen ze op de langere termijn een stuk duurder zijn dan wanneer je geen rekening met aanbiedingen had gehouden. Volg je deze zes tips, dan worden de aanbiedingen voor jou echt voordelig!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer