Zwanger en mamaPraktisch

Hoe kies je het perfecte matras? 6 tips!

Judith1314 x bekeken

Lekker slapen is zeker als je moeder bent, erg belangrijk. Tenslotte heb je je energie echt wel nodig met een of meer rond stuiterende kinderen! Zelfs als je kinderen nog niet doorslapen, is een goede matras onmisbaar. Het perfecte matras is stevig en comfortabel en geeft je lichaam optimaal rust. Maar als je in de winkel staat, zijn er honderden soorten en opties te vinden. Welk matras is nu het beste voor jou? Wij geven 6 tips om je te helpen bij het kiezen van het perfecte matras.

1. Houd rekening met je lichaam

Je lichaamsbouw zegt al veel over het matras dat je moet hebben. Ben je bijvoorbeeld lang en dun, dan heb je een heel ander type matras nodig dan wanneer je klein en vol bent. Het gaat vooral over de verdeling van je gewicht over het matras. Als je klein en mollig bent, mag de matras niet te zacht zijn. Anders zak je erin weg en word je niet voldoende gesteund door het matras. Als je lang en dun bent moet het matras juist iets zachter zijn om voldoende comfort te geven.

2. Denk aan je eigen voorkeur

Hoe goed de verkoper het ook bedoelt, je eigen voorkeur mag je ook niet negeren. Als jij houdt van een hard matras, zegt dat vaak ook iets over je slaaphouding. En als jij liever een beetje wegzakt in een zacht matras is dat ook prima. Je moet zeker rekening houden met je lichaamsbouw, maar als je daarbij je eigen voorkeur negeert zul je ook niet lekker slapen. Bij LivingComfort wordt niet alleen rekening gehouden met je fysieke eigenschappen, maar ook met je persoonlijke voorkeur.

3. Je slaaphouding

Wanneer je op je zij ligt, moet het matras goede steun bieden. Maar dat is een heel andere steun dan de steun die je nodig hebt als je een buikslaper bent. En een rugslaper heeft weer een ander matras nodig. Over het algemeen heeft een zijslaper een medium matras nodig, de buikslaper een stevig matras en de rugslaper een wat zachter matras. Dit hangt ook weer af van je lichaamsbouw.

4. Heb je pijnklachten?

Soms kan een matras verlichting geven bij pijnklachten. Het is echter geen wondermiddel. Heb je last van pijnklachten, dan is het verstandig om je goed te laten voorlichten over de mogelijkheden. Let erop dat je niet kiest voor een heel zacht matras omdat je dan minder voelt. Dit levert vaak op langere termijn problemen op, omdat je ook minder makkelijk kunt draaien in bed. Op een harder matras draai je makkelijker, waardoor de spieren soepeler blijven in de nacht.

5. De prijsklasse

Uiteraard is ook de prijsklasse van het matras belangrijk. Als je het beste matras kiest dat er is, maar je kunt het eigenlijk niet betalen, zul je alsnog niet kunnen slapen van de geldzorgen. Er is vrijwel altijd een geschikt matras te vinden in jouw prijscategorie. Is jouw kind oud genoeg om geldzaken te begrijpen? Dan kan het samen uitzoeken van een matras helpen om je kind te leren omgaan met geld.

6. Welk bed heb je?

Meestal maakt het niet zoveel uit welk bed je hebt. Het heeft echter wel invloed op de hoogte van je matras. Over het algemeen is het matras van een boxspring een stuk dikker dan een matras voor een ‘gewoon’ bed. Dat komt onder andere omdat een boxspring vrij laag is, maar ook om extra vering te geven. Heb jij een boxspring? Kies dan een matras van minimaal 25 cm hoog voor extra slaapcomfort.

Na het doorlopen van deze 7 tips moet je een aardig idee hebben welk soort matras je nodig hebt. De laatste hindernis is de vulling van het matras. Maar dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Onderzoek heeft aangetoond dat de vulling van het matras alleen invloed heeft op je slaapcomfort als je zelf vooraf al een duidelijke voorkeur had. Weet jij gewoon echt nog niet wat je wilt? Dan is de matras keuzehulp van LivingComfort een goed hulpmiddel om je keuze te maken. Zo vind je in een handomdraai het perfecte matras.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer