PraktischKidsOverige

Kinderen op de fiets naar school brengen? Je hebt een mamafiets nodig!

Mamasopinternet1889 x bekeken
Mamafiets

Er zitten veel voordelen aan de kinderen op de fiets naar school brengen. Maar toch zien we vooral de nadelen; kinderen in kinderzitjes op de fiets, alle rugzakken mee en je eigen handtas moet je ook nog ergens zien te laten. Pfffff, we worden er al moe van als we er aan denken. Met de auto lijkt alles makkelijker en sneller te gaan, maar met een degelijke tweewieler is niets minder waar. Wil je de kinderen op de fiets naar school brengen? Je hebt een mamafiets nodig!

De mamafiets

De mamafiets, ook wel moederfiets genoemd, is een speciaal ontworpen model voor moeders. Er is hierbij voornamelijk gekeken naar veiligheid en comfort voor zowel moeder als kind. Denk hierbij aan een extra sterk frame, stevige spaken en sterke banden zodat de fiets eenvoudig één of meerdere kinderzitjes kan dragen en een lage, ruime instap zodat mama makkelijk op de fiets kan stappen.

Het ruime stuur van de mamafiets

Het stuur van de moederfiets is een stuk ruimer dan het stuur op een “normale” fiets. Er zit meer ruimte tussen het zadel en het stuur. Daardoor is opstappen een stuk makkelijker, en zelfs hoogzwangere vrouwen kunnen zich zo nog eenvoudig verplaatsen op de fiets. Naast dat het stuur een stuk ruimer is, heeft het stuur vaak ook een stuurslot. Hiermee kun je het stuur vastzetten wanneer de fiets stil staat. Dit is erg handig als je zware boodschappentassen aan het stuur hebt hangen of een kinderzitje aan het stuur hebt gemonteerd.

Andere handige snufjes

Naast de luxe van het ruime stuur heeft een mamafiets andere handige snufjes wat het een ideale fiets maakt voor moeders. Zoals de standaard, dit is namelijk een tweepotig standaard waardoor de fiets niet schuin staat op het standaard en niet kan omvallen door zware tassen aan het stuur of een kind in het kinderzitje. Een mamafiets is net als een “normale” fiets vaak voorzien van handremmen en versnellingen wat extra fijn is als je vooral in de stad kortere stukken rijdt. De zadelhoogte van de mamafiets is eenvoudig aan te passen en kinderzitjes zijn zowel voorop als achterop te monteren.

De elektrische mamafiets

Wil je nog comfortabeler op pad? Je hebt tegenwoordig zelf een elektrische mamafiets! Deze heeft het beste van twee werelden: de handigheidjes van de moederfiets en het comfort van de elektrische fiets. Zo fiets je heel wat af zonder moe te worden of bezweet aan te komen. Handig als je naast de kinderen op de fiets naar school brengt, ook nog boodschappen doet en naar het werk rijdt met de fiets.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer